Secretul unui pui gătit corect. Secrete pentru o rețetă perfectă

Secretul unui pui gătit corect. Secrete pentru o rețetă perfectă Carene de pui / Sursa foto: Olga Kriger | Dreamstime.com

Gătirea cărnii de pui poate pune mari probleme celor care nu sunt maeștrii în ale bucătăriei. Câteodată chiar și bucătarii întâmpină probleme în procesul de gătire.

Dacă ți-ai propus ca la cină să consumi piept de pui întreg sau bucăți mai groase cu os, ei bine timpul recomandat de gătire este de 12-15 minute pentru fiecare parte. Pentru aripile de pui, timpul de prăjire este de 10-15 minute, dar poate crește dacă sunt mai groase.

piept de pui marinat

Sursă Dreamstime

Pentru prăjirea unui pui întreg trebuie să aveți mai multă răbdare. Totodată, este recomandat să folosiți un termometru de bucătărie. Puteți stabili cu exactitate temperatura internă a preparatului, care în cazul de față n-ar trebui să fie mai mare de 74 de grade Celsius.

Secretul unui pui  gătit corect

Gătirea corectă a puiului vă pune la adăpost în fața intoxicațiilor alimentare. Un pui negătit necorespunzător poate conține Salmonella. Pentru a verifica dacă puiul este gătit corect, indicat este să dați deoparte o bucată și o să crestați pe jumătate.

Secretul pentru a obține un preparat gătit perfect constă în menținerea temperaturii uleiului între 165 și 204 grade Celsius. Orice valoare care depășește temperatura amintită va face ca uleiul să fumege. Prăjirea unui reprezintă un exemplu excelent al tehnicii intitulate prăjire în baie de ulei. Acum că ați aflat ce presupune prăjirea unui pui în ulei aflați și ce preparate puteți pregăti.

De exemplul, puiul la cuptor paote fi unul dintre cele mai gustoase preparate dacă este preparat corect. Este poate una dintre cele mai simple modalități de a pregăti o cină delicioasă în familie. Trebuie doar să luați un pui întreg, să-l ungeți cu nițel unt, ierburi aromate, pudră de usturoi,  piper, paprika și puțin ulei de măsline.

Alte modalități de gătire

Plasați-l cu grijă într-o tavă alături de legumele dorite și băgați-l la cuptor la temperatură mică. Pentru a obține acea piele crocantă și aurie inițiați funcția grill a cuptorului în ultimele 10 minute. Un alt preparat gustos pe care îl puteți face este puiul înăbușit.

Înăbușirea este o modalitate pe care o putem folosi dacă avem de gătit bucăți de carne mai puțin pretențioase sau mai puțin fragede. Folosiți pulpele superioare în tocănițele cu mult sos, gătite la foc mic.

Puiul rumenit sau prăjit la tigaie presupune gătirea cărnii într-un recipient fierbinte și cu o cantitate redusă de grăsime, după care procesul de gătire se mută în cuptor.

Prin fierbere, la foc mic scăldat într-un sos, puiul va elibera toate aromele atunci când este gătit complet. Bucățile de piept de pui sunt ideale pentru acest preparat, potrivit libertatea.

Ne puteți urmări și pe Google News