Rețetă simplă de guacamole. O pastă de avocado cu legume ca la restaurant

Rețetă simplă de guacamole. O pastă de avocado cu legume ca la restaurant Rețetă simplă de guacamole. Un sos sănătos. Sursa: Dreamstime

Gospodinele pot prepara o rețetă simplă de guacamole. Nu aveți nevoie de foarte multe ingrediente pentru acest sos de origine central-americană.

Sosul de Guacamole se face din avocado bine copți. Numele de „guacamole” este format din alăturarea a două cuvinte vechi, de origine aztecă, și anume ahuacatl (avocado) și molli (care înseamnă sos). Această pastă de avocado este și foarte sănătoasă. Ea conține vitaminele A, C, D, E, K , B6, B12, calciu și fier.

Conținutul nutrițional pentru avocado:

  • Calorii: 113
  • Fibre dietetice: 4,6 g
  • Grăsimi: 10 g
  • Carbohidrați: 6 g
  • Zahăr: 0,2 g
  • Acid folic: 15% DZR (din doza zilnică recomandată)
  • Potasiu: 10% DZR
  • Vitamina K: 19% DZR
  • Vitamina B6: 10% DZR
  • Magneziu: 5% DZR

Avocado este bogat în fibre solubile, ajutând astfel în susținerea florei microbiene benefice de la nivelul intestinelor și totodată combătând constipația. Studiile arată că un consum moderat de avocado ajută la scăderea colesterolului rău din sânge (LDL) și la creșterea colesterolului bun din sânge (HDL). Avocado este recomandat persoanelor care vor să slăbească.

Ingredientele necesare

Pentru rețeta de Guacamole aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • 2 avocado bine copți
  • 1 ceapă albă mică, tocată în cubulețe fine (sau ceapă roșie sau chiar 1-2 fire de ceapă verde)
  • 1 roșie tare, de mărime medie, tăiată cubulețe
  • zeama de la 1 limetă (puteți înlocui cu zeama de la 1/2 de lămâie)
  • 1-2 ardei iuți
  • 2 linguri de coriandru verde tocat fin (asta ar însemna cam 1/4 dintr-o legătură obișnuită)
  • opțional: 1 cățel de usturoi zdrobit
  • sare și piper
Rețetă simplă de guacamole. O pastă de avocado cu legume ca la restaurant

Rețetă simplă de guacamole. Ingredientele necesare. Sursa: Dreamstime

Rețetă de Guacamole. Cum se prepară

  1. Tăiați fructele de avocado cu un cuțit pe înălțime, de jur împrejurul sâmburelui.
  2. Una dintre jumătăți se va desface rotind-o ușor.
  3. În cealaltă jumătate va rămâne sâmburele.
  4. Loviți ușor cu cuțitul sâmburele.
  5. Ajutându-vă de cuțit, desprindeți sâmburele de pulpă.
  6. Scoateți toată pulpa din coajă cu ajutorul unei linguri.
  7. Puneți pulpa de avocado într-un castron.
  8. Stropiți-o cu zeama de la ½ de limetă.
  9. Zdrobiți avocado cu furculița, așa încât să devină cremos.
  10. Adăugați ceapa, roșia tăiată cubulețe, coriandrul verdeși ardeiul iute.
  11. Amestecați, adăugați sare și piper după gust.
  12. Adăugați zeamă de limetă și amestecați foarte bine.
  13. Acum, puneți sosul într-un castron.
  14. Prentru rețeta de guacamole puteți să faceți și tortilla chips la cuptor, bucăți de lipie sau grisine.

Acest sos de avocado merge și cu ouă, pește, carne la grătar, creveți trași rapid la tigaie sau cartofii crocanți.