Eusebiu Apostolache, „maestrul spiri tual” al sectei pe nume „Cercul” – arestat preventiv pentru constituire de grup infracţional organizat, trafic de persoane şi trafic de minori – care le promitea adeptelor dezvoltare spirituală prin exploatare sexuală, le supunea pe tinerele credule la perversiuni, le lua banii, le droga şi le priva de mâncare şi apă, se arată în referatul procurorilor cu propunere de arestare preventivă.


Din document reies detalii greu de reprodus, dar şi „filosofia” prin care Apostolache, în vârstă de 60 de ani, le-a convins pe femei – între care şi o minoră – să facă sex cu el zilnic, la miezul nopţii.


FOTO:Masa şi paharul cu ajutorul cărora Apostolache primea „mesajele” de la Cehov1


„Persoana vătămată precizează că inculpatul Apostolache Sebastian le explica faptul că Dumnezeu are 9 îngeri principali, care sunt denumiţi Cehovi, că de fapt au mai multe nume, însă ele nu-l pot pronunţa decât pe acesta, menţionând că C1 reprezenta Cehov1, şi în explicaţiile lui Sebi era nimeni altul decât Iisus, despre care spunea tot timpul că este cu el” se arată în referatul procurorilor.

„Guru” folosea o masă pe care erau trecute literele alfabetului şi un pahar pentru a lua legătura cu Cehov1, care le dădea mesaje ce trebuiau respectate „cu sfinţenie”.

Ritualuri cu perversiuni

„Atunci când Cehov1 îi scria „dă-ţi viaţă”, acesta le comunica faptul că a primit acest mesaj, şi prin urmare, ele trebuiau să–l aştepte pe el când iese de la duş, după care le lua pe rând şi întreţineau relaţii sexuale, pentru a avea orgasm, fiecare „viaţă” însemna un orgasm. Acest lucru se întâmpla în prezenţa tuturor. După ce tinerele aveau orgasm, trebuia şi el să dea viaţă, astfel că le punea pe fetele să facă diverse lucruri între ele (sex oral, contact sexual cu mâna etc.) timp în care el se masturba în faţa lor, iar când ejacula le dădea la fiecare să înghită din „fluidul astral”, aşa cum îl numea el, spunând că acest lucru le va purifica”, reţin procurorii.

Una dintre victime a declarat în faţa anchetatorilor că ajunsese să creadă că aceste ritualuri sunt singurul mod de viaţă. „Controlul și dependența totală de membrii grupului nu am perceput- o deoarece s-a manifestat treptat și explicată de fiecare dată. Tot timpul mi-au dat senzația că fac ceva bun pentru mine și eu ajunsesem să mă mulțumesc cu o simpla îmbrațișare. Simțeam că îi sunt datoare lui Sebi pentru întrumarea pe calea spirituală pe care mi-o arătase și eu o vedeam ca fiind singurul mod de viață”, a declarat victima.

Minoră introdusă în sectă de propria mamă

Aceeaşi victimă a relatat cum în „Cerc” a fost introdusă şi o fată minoră, care, ulterior, avea să se transforme din victimă în racolator. „Am continuat ritualurile, iar in anul 2012 îmi amintesc că la un moment dat participa și Villo (n.r. – Villo Birtalan, în prezent inculpată şi ea) la acestea. Îmi amintesc că avea 15 ani și mi se părea că este mult prea tânără, dar nu am întrebat nimic, pentru a nu-l supăra pe Sebi. Niciodată Villo nu a participat la aceste ritualuri când era și mama ei, Nușa. Am văzut când Sebi a făcut sex cu Villo (în acea perioadă când era minoră) atât singur cu ea, cât și în prezența mea”, a relatat femeia.

Pâine cu gem după orgii

Anchetatorii notează în referat că Eusebiu Apostolache a reuşit, prin îndoctrinare permanentă, prin izolarea de familie, prieteni şi societate, să le exploateze pe tinere nu numai sexual, cât şi financiar, deoarece, neavând o sursă de venit, le obliga să susţină secta cu bani. Într-unul dintre cazuri, victima a împrumutat de la bancă peste 18.000 de lei. Deşi contribuiau financiar, fetele primeau o singură masă pe zi, constând în macaroane, iar după orgiile sexuale – pâine cu gem.

Victima minoră, transformată în timp în racolator

Din declaraţiile de martori rezultă faptul că inculpata Birtalan Villo era în respectivul cerc şi era astfel obligată să practice acele ritualuri sexuale încă de la vârsta de 12 ani. „Revenind la inculpata Birtalan Villo, menţionăm că trecerea de la victima minoră la traficant a fost realizată pe parcursul perioadei 2008 – 2016, pe când minora avea doar 11 ani, şi a fost introdusă în cerc de Kelemen Nuşa. Aşa cum menţionam mai sus, în această perioadă inculpatul a profitat de imposibilitatea acesteia de a-şi manifesta un consimţământ valabil cu privire la întreţinerea acelor relaţii sexuale, creându-i o dependenţă fizică, mentală, sexuală de el şi restul grupului, transformând-o astfel în cel mai bun racolator pentru viitoarele victime”, se arată în referatul cu propunere de arestare preventivă întocmit de procurori pe numele lui Eusebiu Apostolache.


FOTO: Birtalan Villo, cea mai tânără adeptă avea 12 ani când a intrat în „Cerc”, adusă chiar de mama ei, şi s-a transformat din victimă în racolator


 

Te-ar putea interesa și: