O rețetă tradițională simplă și ușor de făcut, tocănița de ciuperci, poate fi preparată de post sau cu carne. Se pot folosi ciuperci albe, brune sau ciuperci de pădure (gălbiori, hribi, etc), dar și ciuperci din conservă sau borcan, însă nu au aceeași aromă și textură ca cele proaspete.

Ingrediente:

– 1 kg ciuperci

– 1 ceapă mare tocată

– 1 ardei gras roșu

– 50 ml ulei

– 1 linguriță boia

– sare și piper

– 1 lingură amidon de porumb

– pătrunjel tocat

Mod de preparare

Toacă ceapa, ardeiul gras și pătrunjelul. Taie ciupercile pe jumătate sau în patru, în funcție de mărimea lor.

Pune uleiul într-o cratiță, pe foc mediu, iar după ce se încinge, adaugă ceapa tocată. După puțin timp, adaugă ardeiul gras, sarea, piperul și boiaua și lasă totul să se călească, timp de 2-3 minute.

Adaugă ciupercile și 100 ml de apă și lasă totul să fiarbă pentru aproximativ de 15 minute. Amestecă amidonul cu 100 ml de apă, după care toarnă amidonul diluat în tocăniță.

Amestecă și lasă totul să fiarbă încă cinci minute, timp în care trebuie să amesteci încontinuu, pentru a nu se prinde de fundul cratiței. Dup ce stingi focul, adaugă pătrunjelul tocat.

Poți să servești tocănița cu mămăligă. Poftă bună!