Cei 10 suspecți au fost reținuți în urma a 21 de percheziții efectuate, ieri, de către procurorii DIICOT Constanța, împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate,  la Constanța, Medgidia, Cernavodă și Năvodari. Cu aceeași ocazie au fost găsite și ridicate patru autoturisme de lux, 6.000 de euro și alte mijloace cu valoare probatorie în cauză. Potrivit DIICOT, s-a dispus “reținerea pe 24 de ore a inculpaților Anastasiei Gina Loredana, Nedelcu Ștefan, Nedelcu Vasile, Ene Cristian, Ene Lenuța, Crețu Daniel Ionuț, Demir Florin Cristofor, Voicu  Ionuț, Rasim Sanghiuzel și Florea Daniel, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a  unui grup infracţional organizat şi proxenetism”.

 

În cauză, există suspiciunea rezonabilă că “începând cu luna ianuarie 2017, inculpații Anastasiei Gina Loredana, Nedelcu Ștefan, Nedelcu Vasile, Ene Cristian, Ene Lenuța, împreună cu alți suspecți au constituit un grup infracţional organizat, la care pe parcurs au aderat şi/sau pe care l-au sprijinit inculpații Crețu Daniel Ionuț, Demir Florin Cristofor și Voicu  Ionuț, grupul acţionând coordonat în perioada ianuarie 2017- februarie 2018, în scopul comiterii infracţiunii de proxenetism, în special pe teritoriul Cehiei şi al României.”

 

S-a reținut că în perioada ianuarie 2017-februarie 2018 inculpații au determinat şi au înlesnit practicarea prostituţiei unui număr de 22 de tinere, obţinând totodată importante foloase patrimoniale. Cei 10 inculpați reținuți de DIICOT Constanța vor fi prezentați Tribunalului Constanța cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor de la Combaterea Crimei Organizate din București, Dâmbovița, Tulcea, Porturi Maritime Constanța și I.P.J. Constanța. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.