UPDATE. Patru bărbați au fost reținuți, în urma audierilor efectuate, miercuri, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de act sexual cu minor, în sarcina unuia dintre ei fiind reținută și acuzația de proxenetism.

Poliția Capitalei transmite că o altă persoană, o minoră de 16 ani, este cercetată sub control judiciar, dispus de către procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de proxenetism.

Din informațiile furnizate de anchetatori reiese că trei dintre minorele exploatate sexual avea mai puțin de 14 ani, la data comiterii faptelor.

Surse judiciare au precizat că fetele erau obligate să se prostitueze în locații din Sectorul 5 al Capitalei, în zone rău famate din cartierele Ferentari și Rahova.

Cercetările sunt continuate de Biroul Agresiuni Sexuale din cadrul Serviciului Omoruri din Poliția Capitalei sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5.
Știrea inițială

„În această dimineaţă, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti prin Serviciul Omoruri – Biroul Agresiuni Sexuale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, efectuează 4 percheziţii domiciliare în Bucureşti şi judeţul Ilfov, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de proxenetism şi act sexual cu un minor. De asemenea, vor fi puse în aplicare mai multe mandate de aducere”, precizează Poliţia Capitalei.

Conform primelor probe administrate a rezultat că mai multe persoane au întreţinut raporturi sexuale cu tinere minore sau au înlesnit practicarea prostituţiei unor minore, obţinând foloase materiale de pe urma acestora.

Cercetările au fost declanşate din oficiu de către Biroul Agresiuni Sexuale pe baza unor informaţii. Persoanele depistate urmează să fie duse pentru audieri la sediul Poliţiei Capitalei.