Evenimentul Zilei > Actualitate > RESTRICȚII RUTIERE în București la spectacolul de lumini – Spotlight Festival
RESTRICȚII RUTIERE în București la spectacolul de lumini – Spotlight Festival

RESTRICȚII RUTIERE în București la spectacolul de lumini – Spotlight Festival

ARCUB organizează spectacolul de lumini - spotlight - pe faţadele mai multor clădiri din Bucureşti. Din acest motiv, Brigada de Poliție Rutieră a Capitalei a anunțat impunerea unor restricții de circulație.

În conformitate cu avizul Comisiei Tehnice de Circulaţie din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti,  Brigada de Poliție Rutieră a Capitalei a anunțat că, începând de joi și până sâmbătă, 25 aprilie, între orele 20:00 – 23:00, traficul rutier este restricționat, în funcţie de numărul spectatorilor sau dacă situaţia o va impune, pe următoarele artere de circulație: Calea Victoriei între C.A. Rosetti şi Splaiul Independenţei, precum şi pe străzile adiacente, cu excepţia str. Ion Câmpineanu, Bd. Regina Elisabeta şi str. Doamnei cu str. Eforie, unde se va circula doar pe direcţia înainte.

Polițiștii rutieri solicită conducătorilor de autovehicule în momentul în care se deplasează să respecte semnalele poliţiştilor rutieri sau ale poliţiei locale.

Pietonii sunt rugaţi să circule numai pe trotuare, să traverseze strada prin locurile special amenajate traversării, după o temeinică asigurare, la culoarea verde a semaforului electric şi să nu se deplaseze ori să staţioneze pe partea carosabilă.

Peste 12.000 de spectatori, în prima zi

Ca urmare a hotărârii UNESCO, anul 2015 a fost proclamat în mod oficial Anul Internațional al Luminii, scopul acestei acțiuni fiind de a se promova o mai bună înțelegere la nivel public și politic a rolului central al luminii în cadrul lumii moderne, transmite ARCUB.

Astfel, Primăria Municipiului București organizează, în perioada 23-25 aprilie, prin intermediul ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, prima ediție a Festivalului Internațional al Luminii, Spotlight.

Timp de trei zile, de la Biblioteca Centrală Universitară până la Piața Națiunilor Unite, Calea Victoriei se va aprinde, transformându-se într-o expoziție-gigant, iar spațiile publice vor fi revitalizate prin intermediul instalațiilor interactive și al spectacolelor de lumini.

ARCUB a nunță că peste 12.000 de oameni au celebrat lansarea primei ediții a Festivalului Internațional al Luminii Spotlight.

Instalațiile au fost pornite pe ritmurile antrenante din strada Franceză, unde au concertat Romarta, Robin and the Backstabbers și Omul cu Șobolani, iar energia publicului bucureștean a învăluit Calea Victoriei și Centrul Istoric de bună dispoziție.

Clădirile emblematice ale orașului, Biblioteca Centrală Universitară, Teatrul Odeon, Cercul Militar, Muzeul Național de Istorie a României și Palatul CEC, au fost prezentate într-o perspectivă nouă datorită video-mapping-urilor și iluminatului arhitectural, încântând publicul de toate vârstele.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: