Evenimentul Zilei > International > REPUBLICA MOLDOVA. Nouă propunere pentru premier la Chișinău
REPUBLICA MOLDOVA. Nouă propunere pentru premier la Chișinău

REPUBLICA MOLDOVA. Nouă propunere pentru premier la Chișinău

Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) a avansat luni o nouă propunere pentru funcţia de premier după ce candidatura ministrului în exerciţiu al educaţiei, Maia Sandu, nu a fost agreată de partenerii de coaliţie.

Noul candidat al PDLM este Valeriu Streleţ (45 de ani), vicepreşedinte al formaţiunii şi deputat în parlamentul Republicii Moldova. Un anunţ în acest sens a fost făcut de liderul PLDM, Vlad Filat, după cum transmite Unimedia.

''Maia Sandu a avut toată susţinerea PLDM, dar din păcate nu a fost agreată de către partidele din cadrul Alianţei. Eu regret că nu a atins acest consens. Valeriu Streleţ va avea tot sprijinul necesar'', a declarat Vlad Filat, potrivit sursei citate.

PLDM, formaţiune căreia îi revine funcţia de premier conform acordului de constituire a Alianţei pentru Integrare Europeană-3, a propus-o săptămâna trecută pe Maia Sandu, dar negocierile cu Partidul Democrat şi Partidul Liberal au intrat în impas după ce ea a înaintat o serie de condiţii, între care schimbarea conducerii Băncii Naţionale, demiterea procurorului general, un plan de măsuri anticriză.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: