Repetiţia în civil pentru armată, la "Evenimentele zilei"

Repetiţia în civil pentru armată, la "Evenimentele zilei"

În studioul amplasat în redacţia EVZ se dicută, în acest moment, despre posibilitatea ca Ministrul Apărării să-i amendeze pe tinerii care nu se prezintă la "recrutarea pe hârtie". La patru ani de la abrogarea legii care prevedea că serviciul militar este obligatoriu, MApN vrea să-i oblige pe tinerii români să treacă pe la centrele militare pentru a fi luaţi în evidenţă, ca să ştie ţara pe cine se poate baza în caz de război.

La discuţie, participă Horia Ghibuţiu, senior editor EVZ, Marius Pieleanu, sociolog. Mircea Chivu, sociolog, colonel Adrian Bălălău, şef servicii mobilizare, recrutare şi selecţii.

14.05- Primul subiect dezbătut de editorii EVZ în cadrul emisiunii "Evenimentele zilei" a fost arestarea fostului şef al CFR, Mihai Necolaiciuc. Ministerul Justiţiei a informat, printr-un comunicat, că autorităţile americane au admis cererea de arestare provizorie în vederea extrădarii lui Necolaiciuc.

Horia Ghibuţiu şi Mircea Marian au amintit şi despre decorarea, în anul 2000, a fostului şef al CFR cu "Steaua României".

Ne puteți urmări și pe Google News

Un alt subiect care va fi abordat în ediţia de astăzi a emisiunii "Evenimentele zilei" este:

15.00-15-30- Codurile Civil şi Penal. Guvernul Boc şi-a asumat ieri răspunderea pe noile Coduri Penal şi Civil, viitoarele motoare ale Justiţiei. La discuţie vor participa Codru Vrabie, reprezentantul societăţii civile în Consiliul Naţional de Integritate (Transparency international), Alina Bica, secretar de stat în Ministerul Justiţiei, şi Rodica Constantinovici, secretar de stat în Ministerul Justiţiei.

Emisiunea "Evenimentele zilei" se difuzează zilnic pe postul b1, de luni până joi, între orele 14:00 - 18:00, şi vineri 14:00 - 17:00.

Puteţi intra în direct cu emisiunea „Evenimentele zilei” pe YM, pe ID-ul evztv, în intervalul orar menţionat mai sus. De asemenea, ne puteţi contacta şi prin email, la evztv@evz.ro.