Evenimentul Zilei > Actualitate > Repercusiunile anchetei DGA. Secția lui Burnei, pustie după arestarea medicului
Repercusiunile anchetei DGA. Secția lui Burnei, pustie după arestarea medicului

Repercusiunile anchetei DGA. Secția lui Burnei, pustie după arestarea medicului

Ancheta în dosarul „ Burnei ” a făcut să dispară copiii bolnavi de pe holurile secției de la Spitalul „Marie Curie”. Pacienți mai sunt doar câțiva, la ușă stă de pază un bodyguard, iar în secție intri doar dacă-ți răspunde cineva la sonerie. Cei care erau tratați de medicul Burnei sunt preluați de colegii acestuia, ortopedul fiind în arest la domiciliu

Linişte bizară pe holul de la etajul 2 al Secţiei de Chirurgie -Ortopedie Pediatrică a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Maria Sklodowska Curie”, unde, până acum două săptămâni, când a început scandalul, în fiecare dimineaţă zeci de copii cu probleme, însoțiți de părinți, aşteptau venirea medicului Gheorghe Burnei.

De când profesorul e în arest la domiciliu, lucrurile s-au schimbat radical. Ieri dimineată, în jurul orei 9.00, erau pe hol doar trei pacienți. Nici urmă de forfota din trecut, iar asistenta, care de obicei la ora 7.00 era copleșită de numărul de cazuri, acum, practic, nare de ce să mai facă listă pentru consultații.

Pacienți preluați de rezidenți

Femeia își făcuse un ritual din a ieşi din birou cu o agendă groasă în mână şi a nota pe toată lumea: „De unde sunteţi, ce problemă aveţi, aveți analize”. Apoi, intra în cabinet, iar când venea doctorul – începea să strige pacienții, rând pe rând. Erau primiți și cei care veneau mai târziu.

La ușa cabinetului lui Burnei veneau, din toată ţara, copii cu probleme, aduși direct de părinții care credeau în geniul medicului, ori trimişi de alţi doctori sau de către direcţiile sociale din localităţiile de provenienţă. Pe atunci, până în jurul orei 13.00, profesorul Burnei primea pacienții, apoi pleca în secție. Acum locul e pustiu.

„Mergem înainte, ce să facem. Facem listă, vedem cine e pe hol și repartizăm pacienții”, spune, cu o ușoară ezitare, una dintre asistente.

Puținii pacienți care au mai rămas sunt tratați de colegii doctorului Burnei. Unul dintre rezidenții preferați ai profesorului a rămas, ieri, câteva secunde tăcut când a preluat un pacient al mentorului său. Apoi a spus calm: „Veniţi cu actele, facem fişă şi vedem despre ce este vorba”.


FOTO'; Medicul se află în prezent în arest la domiciliu neputând să ajungă la paciențiSonerie și paznic la ușă

Nici în secţie nu se mai intră ca înainte. Ușa, care era deschisă pentru toată lumea, este închisă şi se intră doar pe bază de cartelă sau după ce suni la sonerie. În faţa ușii a fost postat un bodyguard, care verifică cine intră şi cine iese. Nici medicii sau asistentele nu mai stau pe hol, ca înainte. Dacă sunt strigați de către un pacient, ezită să se oprească. Părinții par debusolați: ar fi vrut ca Burnei să le trateze copiii, acum nici nu mai știu ce să facă: să stea să discute cu rezidenții, să se lase pe mâna altul medic… „Nici nu știu ce să fac, dacă să mai stau cu copilul aici sau să mă duc la alt spital”, ne-a mărturisit, ezitând, mămica unui copil de trei ani.