Evenimentul Zilei > Actualitate > Un renumit seismolog anunţă APOCALIPSA în ITALIA! Ce urmează să se întâmple lunile următoare
Un renumit seismolog anunţă APOCALIPSA în ITALIA! Ce urmează să se întâmple lunile următoare

Un renumit seismolog anunţă APOCALIPSA în ITALIA! Ce urmează să se întâmple lunile următoare

Un renumit seismolog anunţă că seria cutremurelor care au lovit Italia nu se opreşte aici. Acesta declară că lunile următoare vor mai urma cutremure.

Seismologul francez Pascal Bernard a declarat că seismul care a lovit, duminică, Italia, nu este o replică, ci este vorba de cutremure care se declanşează reciproc. Acesta a mai spus că fenomenul va continua în săptămânile şi lunile următoare, informează agerpres.ro.

Potrivit acestui expert de la Institutul de fizica globului de la Paris, replicile sunt de magnitudine mai mică decât de obicei. În cazul cutremurului de duminică, este vorba de ruperea unui segment de falie vecin cu cel care a declanșat mișcările de acum câteva zile în această regiune și, de asemenea, cu cel care a provocat seismul din august anul trecut. Transmiterea tensiunilor, a forțelor tectonice continuă de la un segment la altul.

În Italia plăcile tetonice sunt foarte segmentate, astfel încât acestea se rup bucată cu bucată, în loc de o rupere pe o arie mai mare și, din acest motiv, ne putem aștepta ca zguduirile să continue în săptămânile viitoare, cu magnitudini de 5,5 sau 6, a mai spus expertul într-un interviu pentru AFP.