Editura Evenimentul si Capital

Renate Weber: ”Avem un sistem de educație învechit, școala parcă vrea să îți testeze memoria”

Autor: | | 2 Comentarii | 400 Vizualizari

Ocuparea forței de muncă în rândul tinerilor și contribuția sectorului privat la stimularea creșterii în carieră a tinerilor profesioniști au fost abordate de europarlamentarul Renate Weber, vineri, la Timișoara. Parlamentarul crede că sistemul de învățământ românesc trebuie reformat urgent și adaptat cerințelor europene.

Renate Weber a explicat motivele numărului mare de șomeri în rândul tinerilor. ”Faptul că avem un sistem de educație învechit e unul din motivele pentru care avem un șomaj mare în rândul tinerilor. În opinia mea școala parcă vrea să îți testeze memoria, în timp ce școala ar trebui să îți dea acel nivel de educație care să tea jute să rezolvi probleme”, a spus europarlamentarul.

Weber a continuat, explicând că În România nu există suficient învățământ tehnic, în condițiile în care, ca să faci producție, ai nevoie de tehnic. ”Oamenii de afaceri care vin din străinătate să investească la noi au nevoie și de stabilitate politică, economică și fiscală, dar și să știe ce tip de calitate de forță de muncă găsesc aici. Ei oricum vor investi în formarea personaului, dar una e să pleci de la zero și alta să o faci de la un nivel de șase, dacă vorbim pe o scală de la zero la 10. Învățământul vocațional nu este o rușine. Trebuie să depășim chestiunea aceasta la nivelul mentalului, al părinților în primul rând. Inclusiv instruirea profesorilor, și reorientarea lor spre un nou tip de educație, e important. Cred că trebuie să ne mișcăm foarte repede și să folosim banii europeni disponibili acum când se pune accent pe orientare și reorientare profesională. Aceasta e lumea globalizată, nu o putem schimba, trebuie să ne adaptăm”, a concluzionat Renate Weber.

Membru al Comisiei pentru ocuparea forței de muncă și afaceri sociale, Renate Weber a discutat cu tineri angajați ai Nestle România din programul Alliance for YOUth, program menit să genereze până în 2016 un număr de 100.000 de locuri de muncă pentur tineri.

Mircea Badea, ce REACTIE! Ce a putut sa spuna despre CNA jurnalistul! De NECREZUT

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Educaţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI