Evenimentul Zilei > Justitie > Religiosul Tudorel Toader. Biblii noi în toate sălile de judecată
Religiosul Tudorel Toader. Biblii noi în toate sălile de judecată

Religiosul Tudorel Toader. Biblii noi în toate sălile de judecată

Ministrul Justiției Tudorel Toader a explicat de ce s-au înlocuit Bibliile pe care se depune jurământul în salile de judecată. Patriarhia Română a oferit cadou câte un exemplar din ediția omagială pentru împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire.

"La data de 26 Februarie 2019, Patriarhia Română s-a adresat Ministerului Justiției, făcând cunoscută intenția de a oferi gratuit fiecărei instanțe de judecată din România (în funcție de numărul sălilor de judecată) exemplare din Biblia – ediția omagială 100 de ani de la Marea Unire, necesare depunerii jurământului în cadrul actului de justiție”, se arată în comunicatul Ministerului Justiției.

Pe langă valoarea simbolică a Sfintei Scripturi în procesele civile și penale, gestul Patriarhiei a fost apreciat de Ministerul Justiției și pentru că exemplarele existente erau deteriorate.

„Dată fiind importanța pe care practica depunerii jurământului o are în materie procedurală (civilă și penală), ținând cont de reglementarea legală în codurile de procedură a existenței în sălile de judecată a Bibliei (Sfintei Scripturi) și având în vedere faptul că anumite exemplare ale Bibliei care se găsesc, în prezent, în sălile de judecată ale instanțelor sunt deteriorate, Ministerul Justiției a apreciat și sprijină demersul Patriarhiei Române. Exemplarele vor fi transmise în perioada următoare către fiecare instanță de judecată, cu proces verbal de predare-primire, prin intermediul Serviciului distribuție al Tipografiei Cărților Bisericești a Patriarhiei Române", potrivit aceluiași comunicat.

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.