Editura Evenimentul si Capital

ORIGINILE REVOLUȚIEI SEXUALE. Dr. REICH a colaborat cu FREUD și EINSTEIN, dar a LUAT-O RAZNA și a sfârșit ca VÂNĂTOR de OZN-URI. Istoria ALTFEL decât o înveți la școală

Autor: | | 1 Comentarii | 6954 Vizualizari

Să mai spună cineva că între ideologia progresistă și nebunie nu există nicio legătură. Mărturie stă tumultoasa viață a doctorului Wilhelm Reich, unul dintre părinții revoluției sexuale.

Născut într-o familie evreiască, Reich și-a petrecut o parte din copilărie în Bucovina, aflată pe atunci sub stăpânirea Austro-Ungariei. După ce a luptat în primul război mondial, Reich a studiat medicina și a lucrat o vreme în clinica lui Sigmund Freud, devenind un psihanalist extrem de influent.

Cărțile sale „Analiza caracterelor”, „Psihologia maselor în fascism”, dar mai ales “Revoluția sexuală”, au marcat atât psihiatria, cât și mișcările politice așa-zis progresiste. Numele său a ajuns să fie scris pe ziduri de studenții turbulenți care au dat peste cap Franța în mai 1968, alături de cele ale altor personaje celebre, precum Marx, Mao sau Marcuse.

Popularitatea de care s-a bucurat printre tinerii comuniști răzvrătiți nu e deloc întâmplătoare. În primul rând, Reich a încercat să împace teoria politică a lui Marx cu psihanaliza lui Freud, afirmând că nevrozele își au originea deopotrivă în condițiile sexuale și socio-economice, dar mai ales în ceea ce el numea „potența orgasmică”.

Un alt argument pentru care tinerii din 68 îl adorau pe Reich este, desigur, pledoaria lui pentru libertate sexuală. Potrivit lui Reich, dacă eliberăm sexualitatea de sub orice fel de constrângeri, vom da naștere unei societăți iubitoare de pace. De pe aceste poziții, Reich a condamnat relațiie monogame pe viață, pe care le numea „căsătorii compulsive”.

Tot în teoria lui Reich se găsesc și alte idei îmbrățișate astăzi de așa-zisele forțe ale progresului. Pentru că Reich denunța, deopotrivă, suprimarea sexualității infantile, lipsa unei educații sexuale sincere, precum și persecuția homosexualilor. Chiar mai controversate decât atacul său la adresa normelor sociale au fost metodele folosite de dr. Reich.

Medicul austriac încerca să-și vindece pacienții prin „orgasmoterapie”, mai precis un masaj prin care terapeutul își apasă degetul sau palma puternic și dureros pe fălcile, gâtul, pieptul, spatele sau coapsele pacientului, cu scopul de a-i dizolva rigiditatea musculară și a caracterului.

Ceva mai târziu, după ce s-a mutat în Statele Unite ca să scape de naziști, Reich a anunțat că a descoperit o energie biologică sau cosmică, pe care a numit-o „orgone”. Ca urmare, a inventat și niște acumulatori de “orogoni” cu care să-și trateze pacienții. Era vorba de un dispozitiv de dimensiunile unei cabine telefonice, care, susținea medicul, aduna energie din atmosferă și îi vindeca pacientul aflat în interior o sumedenie de afecțiuni, de la răcelile obișnuite, la impotență și cancer.

Mai mult, în 1941, l-a vizitat pe Albert Einstein la Princeton să-i spună că a descoperit o "energie specific biologică și care se comportă în multe privințe diferit față de energia electromagnetică".

Soarta Elenei Udrea, DECISA! Veste de ULTIMA ORA, din Costa Rica

Pagina 1 din 2

Opiniile exprimate de invitații EVZ aparțin autorilor și nu reprezintă punctul de vedere al publicației

Tag-uri: reich, revolutie, sexualaStirile zilei

Alte articole din categoria: Invitaţii evz

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI