Evenimentul Zilei > Actualitate > Regula celor OPT PAHARE de apă pe zi, UN MIT? Ce spun noile studii despre legătura dintre hidratare şi îngrăşare
Regula celor OPT PAHARE de apă pe zi, UN MIT? Ce spun noile studii despre legătura dintre hidratare şi îngrăşare

Regula celor OPT PAHARE de apă pe zi, UN MIT? Ce spun noile studii despre legătura dintre hidratare şi îngrăşare

Apa nu ajută la intensificarea metabolismului şi la arderea caloriilor, iar regula celor opt pahare de apă pe zi este un mit, arată noile cercetări în domeniu.

Apa nu este cheia magică în lupta cu kilogramele şi nu ajută la stimularea metabolismului, idei intens vehiculate în rândul împătimiţilor dietelor, arată un studiu efectuat de cercetători din cadrul Universităţii Alabama, relatează dailymail.co.uk.
„Nu spun că nu este bine să se consume multă apă, însă studiul nostru a arătat că persoanele care au băut mai multă apă în ideea de a slăbi au ars un număr mai mare de calorii, însă nesemnificativ per total, fără impact real asupra greutăţii”, atrage atenţia unul dintre autori, medicul Beth Kitchin. Specialistul mai spune că recomandarea a opt pahare de apă pe zi este, de asemenea, un mit.
„Da, oamenii au nevoie de lichide pentru a supravieţui, însă asta nu înseamnă că trebuie să fie neapărat apă. Nu există nicio dovadă că apa topeşte grăsimea şi nici că ar conferi senzaţia de saţietate”. Cafea, ceaiul verde şi lactatele hidratează la fel de bine. „Oamenii nu iau în calcul consumul de cafea, însă contează, în special la cei care obinşuiesc în mod frecvent să facă acest lucru”. O idee la fel de falsă este şi cea potrivit căreia consumul de apă rece intensifică arderile.