Regizorul Arcadie Spoială, omorât de furtună

Regizorul Arcadie Spoială, omorât de furtună

Regizorul Arcadie Spoială a murit în urma furtunii de noaptea trecută, după ce vântul a rupt o creangă, care a căzut peste cortul în care se afla.

Arcadie Spoială, moarte stupidă pe malul Nistrului

Regizorul Arcadie Spoială, în vârstă de 36 de ani, era unul dintre fondatorii casei de producție video Spoiala Brothers.

Tânărul regizor se afla, alături de mai mulți prieteni, pe malul Nistrului, în satul Garmațkoe, în raionul Dubăsari.

Când a început furtuna din noaptea de 11 spre 12 iunie, persoanele campate pe malul Nistrului au auzit o bubuitură puternică, așa că și-au luat copiii în brațe și au fugit din cort. Ulterior au constatat că prietenul lor nu a mai reușit să iasă, pentru că o creangă mare de slacie a căzut peste un cortul în care se afla și l-a strivit.

Ne puteți urmări și pe Google News

Prietenii regizorului au sunat imediat la ambulanță și, pentru a își salva amicul, l-au urcat imediat în mașină și au plecat în întâmpinarea salvării.

Medicii nu au reușit să-l salveze pe Arcadie Spoială

Arcadie Spoială a fost predat echipajului de ambulanță în apropiere de satul Goian. Ambulanța a plecat cu victima spre spital, dar pe drum, în ciuda eforturilor personalului sanitar, tânărul regizor a murit din cauza rănilor provocate de prăbușirea crengii.

Arcadie Spoială era căsătorit și avea doi copii. Cunoscuții regizorului au postat multe mesaje de condoleanțe pe rețelele de socializare.

„Nu pot să cred! Om frumos, deștept și mereu pozitiv! Atât de absurd și atât de neașteptat ai plecat (…). Condoleanțe familiei și multă putere (…)”, se arată într-unul dintre mesaje.

„Arcadie, prea distrus mă simt. Dumnezeu să aibă grijă de tine că prea bun ai fost aici, pe pământ”, este un alt mesaj. „Atât de nedreaptă a fost soarta cu tine. Să ai grijă de acolo de toți ai tăi. Noi nu am reușit, dar ne revedem într-o altă viață și vom filma prin sate, așa cum am stabilit!”, spune un alt cunoscut al regizorului.

Compania sa, cunoscută pentru videoclipuri

Firma care deține studioul de producţie muzicală Spoiala Brothers a fost înregistrată pe 23 august 2017 de frații Arcadie și Dumitru Spoială. Spoiala Brothers a devenit cunoscută mai ales pentru videoclipurile semnate pentru artistul Mark Stam.

Reamintim că furtuna care a lovit Republica Moldova a mai produs o victimă, la Chișinău. Muncitorii de la Spații Verzi au găsit o persoană decedată sub un copac doborât  la pământ, iar mai târziu poliția a stabilit că este vorba de o fetiță de 13 ani.