Regina, ingrijorata de Blair

Regina, ingrijorata de Blair

Regina Elisabeta a II a a Marii Britanii s-a aratat "profund ingrijorata" de multe dintre politicile Partidului Laburist, initiate in timpul celor zece ani de mandat al premierului Tony Blair, informeaza Suday Telegraph.

Surse din anturajul reginei au declarat ca aceasta considera, in discutii particulare, ca Blair si Guvernul sau au intervenit inutil in traditiile britanice, inclusiv prin reforma Camerei Lorzilor.

De asemenea, regina impartaseste si temerile unor comandanti militari, potrivit carora fortele armate au devenit "suprasolicitate" in conflictele din Irak si Afganistan.

Ea apreciaza ca Tony Blair a acordat prea mult timp relatiilor cu Statele Unite, in detrimentul relatiilor cu tarile din Commonwealth.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Regina a fost exasperata si frustrata de schimbarile facute doar de dragul schimbarii", a declarat unul dintre apropiatii sai. "Stilul ei este de a-i transmite premierului toate ingrijorarile constatate pe parcursul calatoriilor sale", a adaugat syrsa citata.

Regina a fost ingrijorata in special din cauza faptului ca unele politici initiate de Partidul Laburist, cum ar fi scoaterea in afara legii a vanatorii de vulpi, au provocat nemultumiri in randul opiniei publice.

Regina, care a fost intronata cu 55 de ani in urma si a colaborat cu zece premieri, este seful statului, liderul Commonwealth si comandantul fortelor armate.

Mai multi membri ai anturajului suveranei banuiesc ca Blair ar putea sa nu respecte traditia predecesorilor sai, de a organiza o masa festiva in onoarea reginei, cu ocazia retragerii sale din functia de premier.

Mai multi oficiali au declarat insa ca intre regina si Blair nu exista animozitati personale si ca cei doi colaboreaza foarte bine.