Este ştiut faptul că Regina a rămas neutră politic din clipa când a urcat pe tron în 1952. Restul Familiei Regale i-a urmat directiva clară cu privire la implicare lo în politică. Dar, în timp ce impasul legat Brexit împinge staul într-o criză fără precedent, o „sursă regală credibilă” a dezvăluit opiniile private ale reginei, sugerând că „regina însăși știa că vor fi făcute publice”.
Potrivit Express, sursa a spus că regina și-a exprimat dezamăgirea față de clasa politică actuală și „incapacitatea sa de a guverna”.  Ea a făcut comentariile la un eveniment privat.  Sursa a declarat: „Cred că este într-adevăr consternată. Am auzit-o vorbind despre dezamăgirea ei faţă actuala clasă politică și despre incapacitatea ei de a guverna corect”.
Dezvăluirea bombă vine pe fondul crizei cu privire la Boris Johnson şi renunțarea acestuia după pierderea unui vot de încredere în Camera Comunelor. Deoarece un prim-ministru care pierde un astfel de vot este de așteptat să demisioneze – refuzul în acest sens ar duce Marea Britanie în cea mai mare criză constituțională de la Războiul Civil. 
Cancelarul John McDonnell, a sugerat că, dacă Johnson va refuza să renunțe, el va răspunde imediat, trimițându-l pe Jeremy Corbyn la Palat pentru a spune Reginei că partidul său este gata să își asume puterea. 
Acestea sunt primele indicii conform cărora politicienii de pe ambele părți ar putea să apeleze în curând la regină, în timp ce fug de opțiunile parlamentare pentru a forța sau a bloca un Brexit fără acord.  Au existat speculații pe scară largă conform cărora  Johnson ar încerca să suspende Parlamentul pentru a forța un Brexit fără acord, în ciuda deputaților care au votat împotriva opțiunii luna trecută.
Unii politicieni au reacționat cu furie la pretențiile că regina ar putea fi prinsă în focul încurcăturilor politice actuale.  Lordul Heseltine a spus că este „total deplorabil” să o implice pe Regină să oprească un Brexit fără acord.
Profesorul Alex De Ruyter, director al Centrului pentru Studii al Universității din Birmingham, a declarat pentru Express.co.uk că orice evoluție ulterioară „are potențialul de a politiza enorm rolul Reginei”. 
O sursă din interior a declarat: „Casa regală vrea să gestioneze acest lucru într-un mod care să nu afecteze poziția pe termen lung a coroanei”.  Se spune că au avut loc discuții ample între Edward Young, secretarul privat al reginei, Sir Mark Sedwill, secretarul de cabinet și Peter Hill, secretarul privat al primului ministru, despre protejarea independenţei Reginei.