Evenimentul Zilei > Monden > Regina Elisabeta taie în carne vie. I-a fost retrasă distincția! Se bat în instanță
Regina Elisabeta taie în carne vie. I-a fost retrasă distincția! Se bat în instanță

Regina Elisabeta taie în carne vie. I-a fost retrasă distincția! Se bat în instanță

Regina Elisabeta a II-a a retras în mod formal distincţia onorifică acordată lui Harvey Weinstein.

Decizia vine ca urmare a condamnării fostului producător de la Hollywood pentru agresiuni sexuale asupra unei foste asistente de producţie şi violarea unei actriţe, informează Reuters.

„Regina a dispus ca numirea lui Harvey Weinstein drept Comandant Onorific al Imperiului Britanic, din data de 29 ianuarie 2004, să fie retrasă şi anulată”, potrivit unui anunţ oficial apărut în London Gazette.

Weinstein, în vârstă de 68 de ani, ispăşeşte o pedeapsă cu închisoarea de 23 de ani în statul New York după condamnarea sa pronunţată în 24 februarie.

Fostul producător a atacat sentinţa în instanţă.

Harvey Weinstein a fost încarcerat în Rikers Island, o închisoare cu o reputație cel puțin la fel de sumbră ca Alcatraz.

A doua cea mai mare închisoare din Statele Unite, după Los Angeles County Jail (California), Rikers Island este reputată mai ales pentru brutalitatea tratamentului rezervat deținuților.

Printre celebritățile care au stat aici după gratii se numără Dominique Strauss-Kahn, fostul director general al Fondului Monetar Internațional (în 2011), rapper-ii Lil Wayne și Tupac, sau fostul basist al trupei punk Sex Pistols, Sid Vicious.

Rikers Island are o capacitate de 17.000 de deținuți, de care se ocupă 7000 de gardieni. Potrivit Ouest-France, complexul penitenciar a găzduit, în perioada 1980-1990, chiar 22.000 de deținuți la 11.000 de locuri.

Majoritatea deținuților sunt închiși în dormitoare cu paturi metalice, unde trebuie să fie în alertă non stop pentru a nu li se fura efectele personale.

Un recensământ făcut în 2009 arăta că existau atunci 11.335 de deținuți în complexul din Rikers Island.

La ora actuală, au rămas 9000 de deținuți, repartizați în zece clădiri penitenciare diferite, conectate între ele.

Mai îngrijorătoare sunt numeroasele decese, neexplicate sau violente, care s-au succedat de-a lungul anilor în interiorul închisorii. Unul dintre ultimele cazuri se referă la o femeie în vârstă de 27 de ani, care suferea de epilepsie, care a murit la 7 iunie 2019, după ce a avut o criză în timp ce fusese plasată la izolare.

Publicat in categoriile: Monden
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: