Conform descrierii autorilor acestei cărţi, Omid Scobie şi Carolyn Durand, „Descoperirea libertăţii” va dezvălui, printre altele, „detalii necunoscute” despre viața Prințului Harry și a actriţei americane Meghan Markle, care au renunţat în această primăvară la statutul de membri seniori al Familiei Regale.

Conform sursei citate, volumul ar avea la bază un jurnal ţinut de Meghan Markle despre perioada petrecută în Marea Britanie în postura de Ducesă de Sussex şi care ar putea conţine detalii nu tocmai pe placul membrilor Familiei Regale Britanice.

Existenţa jurnalului a fost confirmată pentru cunoscutul tabloid britanic de una dintre prietenele actriţei americane.

Referitor la acest aspect, Ducele şi Ducesa de Sussex au refuzat orice comentariu. Totuşi, este greu de crezut că Meghan Markle şi-ar fi permis să permită divulgarea unor informaţii care să afecteze imaginea Familiei Regale Britanice, mai ales că acest aspect i-a fost impus ferm chiar de Prinţul Harry.

Rămâne de văzut care vor fi „detaliile necunoscute” pe care le anunţă autorii cărţii „Descoperirea libertăţii”.

Altfel, revista americana Vanity Fair a publicat recent informaţii incendiare despre starea de spirit a Prinţului Harry după ce s-a mutat în Los Angeles alături de soţia lui. Există indicii care duc spre o despărţire-bombă a celor doi.