Evenimentul Zilei > Social > Modificare PERICULOASĂ de legislație. ARMELE DE FOC vor fi la îndemâna ORICUI! Noua lege privind regimul armelor şi al muniţiilor, aproape de a fi adoptată
Modificare PERICULOASĂ de legislație. ARMELE DE FOC vor fi la îndemâna ORICUI! Noua lege privind regimul armelor şi al muniţiilor, aproape de a fi adoptată

Modificare PERICULOASĂ de legislație. ARMELE DE FOC vor fi la îndemâna ORICUI! Noua lege privind regimul armelor şi al muniţiilor, aproape de a fi adoptată

Noua lege privind regimul armelor şi al muniţiilor a trecut, astăzi, fără probleme de Senat. Modificările aduse legii lasă, practic, armele de foc la îndemâna oricui.

Dacă până acum legislația interzicea anumitor persoane să dețină arme de autoapărare dacă exsită „motive imputabile lor”, în actualul proiect această precizare vagă a fost eliminată, în sensul că va trebui să existe o decizie definitivă a instanței care să le interzică să deținerea lor.

Practic, modificările adoptate astăzi permit aproape oricărei persoane care are peste 18 ani să cumpere o armă letală!

Dar poate cel mai important amendament care a fost depuse la acest proiect de lege este următoarea: doar cine a fost condamnat la închisoare pe viață are interzis la astfel de arme. Asta în condițiile în care, până acum, persoanele care au fost condamnate la mai mult de un an de închisoare nu puteau deține arme periculoase!

Nu în ultimul rând, a dispărut și precizarea conform căreia se permitea deținerea a doar două arme de foc.

Așadar, este foarte posibil să se dea liber la armele de foc! Raportul Comisiei de apărare din Senat a trecut astăzi de plen, dar camera decizională e Camera Deputaţilor.

În Senat, proiectul a trecut atât de rapid, încât liberalii s-au dezmeticit abia după ce a fost votat. Ei au dat vina pe raportul de la comisie, care ar fi fost diferit de ceea ce se așteptau ei, reguli mult mai stricte pentru deținerea de arme de foc. Cum Camera Deputaților este camera decizională, liberalii se pot baza  pe faptul că pot veni cu modificări.