Evenimentul Zilei > Monden > Regele Charles al III-lea le-ar putea retrage titlurile regale nepoatelor sale
Regele Charles al III-lea le-ar putea retrage titlurile regale nepoatelor sale

Regele Charles al III-lea le-ar putea retrage titlurile regale nepoatelor sale

Tot mai multe voci din Marea Britanie spun că Regele Charles al III-lea le-ar putea retrage titlurile regale prințeselor Eugenie și Beatrice din cauza scandalurilor în care a fost implicat tatăl lor. Andrew, fratele regelui a rămas deja fără aceste distincții.

Regele Charles al III-lea ar putea retrage titlurile regale ale fiicelor prințului Andrew, căzut în dizgrație în urma unor scandaluri sexuale.

Mare scandal

Ducele de York, fratele Regelui Charles al III-lea este al optulea în succesiunea la tron, dar prietenia sa controversată cu Jeffrey Epstein condamnat pentru infracțiuni sexuale, a determinat-o pe mama sa, Regina Elisabeta a II-a să-i retragă, în ianuarie 2022, titlul regal și distincțiile militare. Chiar Prințul Andrew a fost acuzat că a abuzat sexual o tânără de 17 ani.

„Din păcate pentru prințesele Eugenie și Beatrice, comportamentul tatălui lor a avut un impact negativ în ceea ce privește viitorul lor în cadrul familiei regale. Prințesele vor deveni, cel mai probail, Lady Beatrice și Lady Eugenie, deoarece scandalul de agresiune sexuală în care a fost implicat tatăl lor le-a ruinat șansele, iar Regele Charles va lua decizii mai radicale decât a făcut-o mama sa“, a declarat Hilary Fordwich pentru Fox News Digital.

Beatrice, 34 de ani, și Eugenie, 32 de ani, sunt fiicele lui Andrew din căsnicia cu Sarah Ferguson. Cuplul a avut parte de un divorț foarte mediatizat în 1996, dar cei doi au rămas în relații bune de-a lungul anilor.

Prințesa Eugenie și Prințesa Beatrice

Probleme de imagine

Pe lângă faptul că a fost asociat cu Jeffrey Epstein, presa britanică relatează că Prințul Andrew a creat mai probleme de imagine familiei regale, deoarece a refuzat să colaboreze cu agenții FBI în timpul anchetei și a acordat mai multe interviuri controversate în 2019.

De asemenea, vizita din 2021 în SUA a prințesei Eugenie care s-a întâlnit cu prințul Harry, nu a fost văzută cu ochi buni de la familia regală. Prințul Harry și soția Meghan Markle au renunțat la îndatoririle regale în 2020.

În plus, o nouă serie de documentare care prezintă modul în care Prințul Andrew a fost „alungat“ de familia regală va fi lansat în Marea Britanie în 5 octombrie și se așteaptă ca această producție să readucă în atenția publicului escapadele lui Andrew, potrivit news.yahoo.com.