Evenimentul Zilei > Politica > REGELE A VOTAT! A venit la secţie însoţit de un alai de LĂUTARI
REGELE A VOTAT! A venit la secţie însoţit de un alai de LĂUTARI

REGELE A VOTAT! A venit la secţie însoţit de un alai de LĂUTARI

Dorin Cioabă, regele autointitulat al romilor de pretutindeni a votat duminică la Primăria Sibiului, însoţit de un alai de lăutari. La ieşirea de la urne, regele Cioabă a oferit şi o declaraţie jurnaliştilor aflaţi la faţa locului.

Dorin Cioabă, regele romilor de pretutindeni a declarat că a votat ca Dumnezeu să dea tuturor romilor o administraţie bună, primari care să-i ajute, altfel peste patru ani romii vor fi supăraţi. 

"Am votat astăzi ca Dumnezeu să ne dea o administraţie bună, o administraţie care să aibă grijă şi de noi, de romi. Se ştie că noi romii depindem de ajutorul social, depindem de primării, de consilii locale, de consilii judeţene şi eu sper ca cei pe care i-am ales să ţină cont de votul nostru şi să îi ajute pe semenii noştri care trec prin mari probleme. În toată ţara, votul nostru a fost pentru unitatea romilor şi primarii să facă ceva pentru ei, dacă nu, peste patru ani vom fi supăraţi", a spus Dorin Cioabă.

Acesta a menţionat că a votat cu o doamnă candidat şi i-a îndemnat pe romui să facă la fel. Votul său este cu atât mai însemnat cu cât, i-a fost foarte greu să-şi determine supuşii să voteze o femeie.

"Avem venit foarte veseli şi putem să spunem că am dus foarte multă muncă de lămurire în sensul de a ne schimba anumite opţiuni. Şi pentru prima dată, că nu am voie să spun numele unui candidat, vreau să spun că a fost foarte greu să-i conving pe romi să voteze o doamnă pentru funcţia de primar. Şi am votat o doamnă. Am trecut peste principiul nostru şi să sperăm să nu ne pară rău dacă am pus o doamnă să fie în fruntea oraşului", a declarat Dorin Cioabă. 

Pe lângă titlul nobiliar, Dorin Cioabă este şi pastor, iar în această calitate, a transmis, că el împreună cu familia sa şi comunitatea romilor din Sibiu au fost la biserică, s-au rugat ca Dumnezeu să-i ajute şi apoi au venit să-şi exercite obligaţiile cetăţeneşti.

"Prima dată l-am pus pe Dumnezeu. Ne-am dus, ne-am rugat, ne-am împărtăşit, am venit şi ne-am făcut şi obligaţiile noastre cetăţeneşti şi de acum ne rugăm ca Dumnezeu să ne ajute", a arătat Dorin Cioabă.