Evenimentul Zilei > Justitie > Regatul Unit, în alertă. Cei mai periculoși români au atacat sub nasul reginei
Regatul Unit, în alertă. Cei mai periculoși români au atacat sub nasul reginei

Regatul Unit, în alertă. Cei mai periculoși români au atacat sub nasul reginei

Unul dintre cei mai căutați infractori din Marea Britanie este român, se numește Petre Glăvan și este acuzat de comiterea unei tâlhării, în 2018. Numele său apare, alături de ale altor șase români, pe o listă a de persoane care fug de legea britanică. Aceasta a fost întocmită de o organizație neguvernamentală, Crime Stoppers, și cuprinde peste 200 de nume ale unor infractori căutați în Marea Britanie.

Șapte dintre cei mai căutați infractori din Marea Britanie, care se ascund încercând să scape justiție, sunt de origine română. Informații despre  despre ei figurează pe site-ul crimestoppers.uk.org care conține o bază de date cu numele a peste 200 de indivizi care au săvârșit infracțiuni în Marea Britanie.

Cel mai periculos dintre români este considerat Petre Glăvan, acuzat de tâlhărie, care este căutat pentru că a refuzat să apară în fața instanței din Wood Green Crown Court. Alți doi suspecți, Nicolae Petre Cristinel Săraru, au fost acuzați pentru posesie de arme albe.

Cel de-al doilea a fost prins cu un cuțit asupra sa, a fost judecat și condamnat, dar se sustrage executării pedepsei. Printre cei care fug de închisoare se mai numără Ionuț Botderață, Karol Vlaicu, Relu Constantin și Cătălin Vasile Corbu.

Oricine are informații despre cei căutați se poate adresa administratorilor site-ului cu pricina care, la rândul lor, vor sesiza unitățile de poliție și celelalte agenții guvernamentale specializate în reținerea infractorilor.