Adolescentul a fost, de asemenea, condamnat pentru alte acuzaţii grave, dar nu va fi expulzat.  Ancheta asupra cauzei a început după ce jurnalistul suedez Joakim Lamotte a dezvăluit că poliția a ignorat cazul de viol al fetiței.  După dezvăluirea lui Lamotte, a fost declanșată o dezbatere națională în care au fost implicați Comisariatul Național de Poliție și premierul Stefan Löfven.

După aproape un an, cercetarea cazului a fost terminată, Lamotte a scris "o rușine" într-o postare pe Facebook.  Judecătoria districtuală din Uddevalla a găsit tânărul vinovat de violul copilului, condamnându-l la 6 luni de detenție pentru adolescenţi.

Sirianul a fost, de asemenea, obligat să plătească victimei de 12 ani, 13.300 de euro daune.  În timpul interogatoriului, migrantul sirian a declarat că nu știa că era interzis să aibă relații sexuale cu o persoană mai mică de 15 ani. Cu toate acestea, judecătorul a precizat că ignorarea legii nu este o scuză și, prin urmare, această apărare nu a avut niciun efect asupra judecății.

Vârsta de consimțământ în Siria este de 15 ani, conform articolului 491 – relațiile cu un minor sunt pedepsite cu închisoare de 9 ani la muncă grea. Cu toate acestea, în multe comunități islamice, maturitatea sexuală este dictată informal de legea șariei, ceea ce indică faptul că aceasta poate fi atinsă de la vârsta de 9 ani, notează voiceofeurope.

Te-ar putea interesa și: