Dan Andronic:

"Ultima postare dedicată referendumului.
PSD, PNL, UDMR și ALDE nu au susținut referendumul pentru că așa li s-a spus de la Bruxelles. Vedeți felicitările și ușurarea care răzbate de la Grupul Socialiștilor, Verzilor și PPE. 
Se va introduce parteneriatul civil. Bravo lor, n-am nimic împotrivă, dar nu pot să nu remarc că inițiatorii sunt de la PSD și ALDE. Va trece prin Parlament cu 90 la sută din voturi pentru că așa li se va spune de la Bruxelles.
Biserica Ortodoxă luase în calcul eșecul din aceeași eternă vocație a auto-flagelării. 
Îi admir pe cei care nu au fost la referendum, au #boicot, dar în același timp postează imagini de la botezurile, nunțile și cumetriile la care au fost nași, fini, invitați, foto făcute weekendul trecut. Sau care vor posta weekendul viitor și în cele care vin. 
Toate astea ne arată că de peste 2000 de ani nu s-a schimbat nimic.
Știți care-i vestea bună? Că 3.531.732 de români gândesc CU ADEVĂRAT la fel. Asta nu a reușit nici un partid, nici un președinte.
O zi frumoasă vă doresc!
P.S. Ca să răspund celor care văd o oportunitate politică, vă spun că nu cred că poate fi cineva și sincer și politician. Sunt 25 de ani de presă și consultanță politică la baza acestei afirmații.
În plus, ceea ce s-a întâmplat cândva, este irepetabil!"

După cum știți la referendumul dedicat modificării Constituției s-au prezentat la urne 3.857.308 de alegători, reprezentând 21,10% din numărul persoanelor înscrise pe liste. Voturi valabil exprimate la răspunsul 'DA' au fost 3.531.732, reprezentând 91,56% din numărul participanţilor, voturi valabil exprimate la răspunsul 'NU' – 249.412, adică 6,47%, iar voturi nule – 76.111, respectiv 1,97%.

Te-ar putea interesa și: