GERMANIA declanșează o OFENSIVĂ fără precedent împotriva RADICALISMULUI musulman: ”BURKA este un SIMBOLAL ISLAMULUI FUNDAMENTALIST, trebuie INTERZISĂ”
Editura Evenimentul si Capital

GERMANIA declanșează o OFENSIVĂ fără precedent împotriva RADICALISMULUI musulman: ”BURKA este un SIMBOLAL ISLAMULUI FUNDAMENTALIST, trebuie INTERZISĂ”

: BURKA este un simbol al islamului fundamentalist, trebuie INTERZISĂ
Autor: | | 64 Comentarii | 11064 Vizualizari

Redactorul șef al DW, Alexander Kudascheff este de părere că Burka este un simbol al islamului fundamentalist, iar aceasta ar trebui interzisă în Germania. Sunt mai multe motive pentru care Kudascheff a ajuns la această concluzie, toate fiind scrise de acesta pe dw.com.

“Da, interzicerea vălului islamic integral este doar o decizie cu caracter simbolic”, își începe scrierea redactorul șef al DW. Acesta afirmă că această nterzicere ar f o închidere din partea unui stat de drept, dar nu va aduce prejudicii într-un stat ca Germania. Dimpotrivă, ar arăta că statul de drept liberal se opune dușmanilor liberalismului.

“Da, această interdicție nu împiedică niciun atac terorist. Da, interzicerea vălului integral este un semn de închidere într-un stat de drept. Chiar și dezbaterea în sine ne dă o astfel de impresie. Da, nu sunt mulți cei care poartă burka în Germania, deci care-i treaba cu această decizie? Și da, este un veșmânt care-i deranjează pe mulți, dar nu tot ceea ce deranjează trebuie interzis. Din acest punct de vedere, ministrul federal de Interne Thomas de Maiziere are dreptate.

Și totuși, decizia de a interzice portul vălului islamic integral este una justă, folositoare în plan politic. Ea arată că o societate deschisă nu este obligată să accepte orice. Arată că statul de drept liberal se opune ferm dușmanilor liberalismului. Arată că acest simbol al vălului integral este bine înțeles. Veșmântul acesta nu este un semn de religie sau religiozitate trăite, în acest caz l-ar purta toate femeile din Maroc până în Pakistan. Dar nu o fac, deși marocanii sunt la fel de religioși ca libienii, egiptenii, iranienii sau pakistanezii”, a scris Alexander Kudascheff.

Acesta spune și că burka nu este un simbol al islamului fundamentalist, el regăsindu-se dus la extrem numai în ISIS, la talibani, în Arabia Saudită sau în alte locuri.

“Nu, burka este un simbol al islamului fundamentalist, în dimensiunea lui wahabită. Burka este un simbol al islamului fundamentalist – pentru ISIS, pentru talibani, în Arabia Saudită și în alte locuri. Burka nu este un semn al devoțiunii populare sau al religiei de zi cu zi.”

Alexander Kudascheff aduce în discuție și toleranța Germaniei și a UE în legătură cu lucrurile care pot fi acceptate în societate, de la libertatea religioasă până la privarea drepturilor femeilor în religia islamistă. Astfel, toate aceste reguli ar trebui eliminate, precum și “mutilarea fetelor tinere, practicată în anumite țări islamice”, “dreptul bărbatului de a abuza de femeie” și “lipsa dreptului la propria libertate pentru femei.” Alexander Kudascheff - redactorul șef al DW

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Internaţional

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate