Evenimentul Zilei > EVZ Special > Tentativă de asasinat asupra președintelui. Europa se zguduie! „Aveam trei obiective de atins”
Tentativă de asasinat asupra președintelui. Europa se zguduie! „Aveam trei obiective de atins”

Tentativă de asasinat asupra președintelui. Europa se zguduie! „Aveam trei obiective de atins”

Europa se zguduie după ultimele informații care au ieșit la suprafață. Se pare că dictatorul din Belarus, Alexandr Lukașenko, n-a vorbit aiurea, Suspecții capturați de KGB Belarus recunosc că urmăreau eliminarea președintelui și oferă detalii despre complot.

Asasinarea unui președinte de stat este un subiect care produce o undă de șoc la nivel internațional.

Pe 17 aprilie, Lukașenko a anunțat că cei trei urmăreau asasinarea lui și a familiei sale, Suspecții, acuzați, de asemenea, de pregătirea unei lovituri de stat în Belarus, au recunoscut conspirația în cadrul documentarului intitulat „Să-l omoare pe președinte”, difuzat miercuri la televiziunea din Belarus.


Generalii în rezervă îl somează pe Macron să oprească „dezintegrarea” Franței. Pericol de război civil


Suspecții pledează vinovat

„Aveam trei obiective de atins. Primul a fost eliminarea conducerii directe a țării, prin internare sau eliminare fizică. Al doilea obiectiv a fost blocarea unităților care ar putea rezista. Al treilea obiectiv a fost capturarea obiectelor simbolice ale orașului, ”spune avocatul Yury Zenkovich, unul dintre suspecți.
„Pledez vinovat că am fost folosit în mod eficient ca organizator tehnic”, a spus el. Liderul partidului politic BNF, Grigory Kostusev, se recunoaște, de asemenea, vinovat că „a permis unor astfel de oameni să-l atragă în acest gen de discuții”.
„A fost o crimă pentru mine că am fost atras în această discuție [despre lovitura de stat]”, a declarat Kostusev.


Bill Gates a devenit apărătorul Big Pharma. Nici gând să renunțe la proprietatea intelectuală asupra vaccinurilor


Cercetătorul politic Alexander Feduta a dezvăluit că problema ocupării unui număr de obiective de stat a fost într-adevăr discutată. „În primul rând, mass-media, anumite noduri de comunicații și, eventual, o închidere temporară a internetului. Pledez vinovat de participarea la conspirație”, a mărturisit Feduta.

10 milioane de dolari pentru răsturnarea regimului Lukașenko

Pe 17 aprilie, Lukașenko a anunțat că trio-ul a planificat asasinarea sa și a familiei sale. El a pus responsabilitatea pe serviciile de informații și pe conducerea SUA, care ar fi oferit o sumă de 10 milioane de dolari pentru ducerea la bun sfțrșit a operațiunii. Potrivit anchetatorilor din Belarus, încercarea de lovitură de stat a fost finanțată din străinătate, iar conspiratorii au rămas în contact strâns cu grupările teroriste. Conspiratorii au dezvoltat nu mai puțin de trei planuri diferite pentru a prelua puterea. Comitetul de securitate al statului din Belarus (KGB) a acuzat patru persoane de conspirație pentru a prelua puterea într-un mod neconstituțional. Comitetul a dezvăluit că toți suspecții depun mărturie și cooperează la anchetă. KGB nu a dezvăluit până acum numele celui de-al patrulea suspect, notează Agenția Tass.

Indemnizații nesimțite la UE. Membrii unui „comitet zombie” cer 200 de euro pentru fiecare videoconferință