Contactat de reporterul Evenimentului Zilei, rectorul Universității de Babeș Bolyai din Cluj Napoca, academicianul Ioan Aurel Pop (foto) a declarat că este inadmisibil ca subiectul greșit la proba de informatică, de la examenul de admitere la Facultatea de Matemtică – Informatică, să fie punctat cu punctaj maxim. ”Nu mi se pare normal ca subiectul greșit să fie punctat cu punctajul maxim. Dacă s-a greșit atunci nu poți nota cu maxim ceva ce este greșit. Voi cere explicații în legătură cu această decizie a comisiei de concurs”, a declarat pentru EvZ, academicianul Ioan Aurel Pop.

Prodecanul Facultății de Matematică – Informatică, profesorul Marcel Șerban a susținut că a existat o eroare de redactare la unul dintre subiectele de concurs, de la proba de informatică. ”Nu s-a menționat existența unei limite inferioare la respectiva problemă, așa că puteau exista două soluții. Drept urmare comisia de concurs a decis ca toate răspunsurile, inclusiv non răspunsurile, să fie notate cu punctajul maxim. A fost decizia comisiei. Suntem oameni și mai greșim”, a spus profesorul Șerban.

În categoria non – răspunsurilor, profesorul Șerban a recunoscut că și candidații care nu au scris nimic la acest punct, să fie notați cu punctaj maxim.

Tinerii care au dat concurs de admitere la Facultatea de Informatică din cadrul UBB Cluj susțin că au pierdut timp prețios cu rezolvarea unui subiect greșit și că nu au putut parcurge și restul de subiecte din cauza lipsei de timp.