Mai înainte de a deveni preşedintele Ucrainei, în aprilie, era un actor. Aceasta poate explica totul. Volodimir Zelenski a bătut un record ieri organizând o conferinţă de presă de mai mult de 12 ore, cea mai lungă din istorie. La aproape 8 ore de la începutul conferinţei de presă, un reprezentatnt al unei agenţii de presă s-a ridicat şi a anunţat recordul care încă n-a fost confirmat de vreo entitate internaţională. Precedentul record era deţinut de preşedintele Lukaşenko într-o conferinţă de presă care durase 7 ore.

Injecţii pentru a nu-şi pierde vocea

Volodimir Zelenski a reacţionat la aflarea veştii exprimându-şi surprinderea, spunând că este “o persoană modestă” şi urăşte celebrările. Dar le-a spus jurnaliştilor că a făcut injecţii pentru a-şi întări vocea înainte de această conferinţă de presă mai mare decât cinci maratoane, dar şi garnisită cu hamburgeri şi pizza.

Preşedintele a trebuit să înfrunte diferite teme ca de exemplu conflictul din Ucraina de est, relaţiile cu Rusia şi telefonul lui Trump.

El a mai vorbit despre convorbirea telefonică avută cu Donald Trump, a cărei dezvăluire l-a dus, după cum se ştie, în pragul destituirii de către democraţi. Preşedintele Statelor Unite a cerut anchetarea fiului lui Joe Biden, principalul său rival democrat la alegerile prezidenţiale din 2020. În orice caz, gama problemelor ridicate de către jurnalişti a fost extrem de largă, iar preşedintele a dorit ca niciunul din cei prezenţi să fie nemulţumit şi neluat în seamă, informează Le Point.