Liderul socialist de 51 de ani, una dintre cele mai importante voci ale stângii din America Latină, a produs această "ploaie" de tweet-uri, după o adunare a opoziţiei presărată cu incidente săptămâna trecută şi soldată cu 16 ofiţeri de poliţie răniți şi 53 de protestatari arestaţi.

Cel mai mult

Luni, 22 septembrie, timp de o oră, Correa a produs de peste trei ori numărul mediu de mesaje pe care obişnuieşte să le scrie în fiecare zi, a explicat pentru AFP Christian Espinosa, expert în reţelele sociale şi director al portalului specializat Cobertura digital.
Rafael Correa, de șapte ani la putere în Ecuador și-a deschis un cont de Twitter (@MashiRafael) în octombrie 2010, pe care îl alimentează cu o medie de mai mult de cinci mesaje pe zi, potrivit Twitonomy, un site dedicat statisticilor din rețele sociale.
Conform Cobertura Digital, preşedintele Correa ar fi al treilea lider din lume care corespondează cel mai mult pe Twitter cu cei peste 1,7 milioane abonaţi ai săi. El este devansat numai de premierul din Uganda, Amama Mbabazi şi de preşedintele Rwandei, Paul Kagame.