Experţii explică faptul că una din activităţile preferate de cei mici reprezintă o adevărată terapie anti-stres pentru adulţi.

Potrivit portalului passionsante.be, preluat de Agerpres, asociat cu petrecerea educativă a timpului liber de către copii, coloratul este totuşi recunoscut ca o activitate relaxantă ce favorizează concentrarea şi creativitatea. El este inclus în tradiţia hindusă şi budistă sub forma desenelor sacre, extrem de elaboratele "mandala".

Adulţii cărora le place să coloreze şi specialiştii care s-au ocupat de această problemă afirmă că cine colorează se bucură de calm, seninătate şi relaxare, uitând astfel necazurile vieţii zilnice. Coloratul ajută la combaterea stresului, depresiei, anxietăţii şi a insomniei.

El stimulează latura creativă, fără să fie necesară stăpânirea unei tehnici artistice sofisticate. În plus, participă la sondarea sinelui, asemeni unei forme de meditaţie. Este o activitate solitară sau familială, în funcţie de dorinţele momentului.

Cele mai în vogă desene de colorat, care circulă pe net, sunt cele cu majoritatea cu personaje de basm sau din cele mai populare filme.