Zecile de mii de turiști aflați pe litoral in minivacanță au impânzit toate statiunile. Au fost atrași de vremea excelentă, fără canicula atenuată de briza și valurile mării. Cei mai mulți turiști au ajuns la Mamaia, peste 20.000, la Costinești-15.000, Neptun-Olimp-10.000, Eforie-6.500, Năvodari-4000 iar Vama Veche, cu 11.250 de turiști, a fost neîncăpătoare. Este vorba de turiștii înregistrați oficial. Cei cazați la negru, la rude sau la prieteni nu sunt cuantificați.

Cu puține excepții , Corbu, Vadu sau Agigea unde sunt plaje sălbatice și mai puțin populate, toate întinderile de nisip au fost ocupate de turiști dar și de localnici. În Mamaia, Constanța și Eforie, deși  pe porțiunile de plajă lărgite cu fonduri europene este interzisă amplasarea șezlongurilor, tot țărmul este ocupat de acestea. De la Năvodari la Vama Veche, turiștii au cheltuit milioane de lei pentru cazare, mâncare, băutură și distracție. In  cluburile de noapte din Mamaia distractia s-a dansat pana in zori.

Sudul litoralului a fost mai linistit. Dar și aici, ca și in Mamaia, terasele de pe plajă și restaurantele din statiuni au fost pline. Nu au lipsit nici armatele de inspectori ANAF care au luat la rând terasele, restaurantele și cluburile din stațiuni. Nu a fost unitate  unde să nu fi fost aplicate sancțiuni contravenționale. Agenții economici spun că la controale s-a mers pe principiul, “șefii ne-au spus că bugetul de stat are nevoie de bani asa ca trebuie sa va amendăm”. Peste 1500 de politiști și  jandarmi au vegheat ca minivacanța să fie lipsită de incidente. Și, cel puțin acum, așa a fost. Polițiștii de la Circulație recomandă turiștilor să-și programeze plecarea spre casă în așa fel încât să se evite blocajele în trafic.