Evenimentul ZileiInternationalRecord de „bani negri” pentru Biden

Record de „bani negri” pentru Biden

Record de „bani negri” pentru Biden
Joe Biden a primit o sumă record de „bani negri” de la donatori anonimi în timpul campaniei electorale pentru prezidențiale.

Record de „bani negri” pentru Biden. Potrivit Bloomberg, Joe Biden a beneficiat de mai mulți bani negri decât oricare alt candidat prezidențial din istorie.

În timpul campaniei electorale, Biden a primit nu mai puțin de 145 de milioane de dolari. Precedentul record era de 113 milioane. El îi aparținea lui Mitt Romney, care a pierdut alegerile în 2012 în fața lui Barack Obama.

Donațiile de bani negri pentru Donald Trump au fost de numai 28,4 milioane de dolari.

În noiembrie, CNN relata:

„Peste 320 de milioane de așa-numiți «bani negri» i-au ajutat pe Democrați în alegerile pentru Congres și Casa Albă. Mai mult decât dublul sumei care i-a ajutat pe Republicani în acest an.”

La rândul său, Yahoo News a scris:

„Nu este surprinzător, dat fiind că suma donațiilor pentru Biden, de 1,5 miliarde de dolari, a fost cea mai mare din istorie a unui candidat.”

Meredith McGehee, expert în finanțările campaniilor electorale, a declarat pentru Bloomberg:

„Scopul banilor negri este să se evite divulgarea publică a sursei, obținând un credit privat.”

Open Secrets, un ONG care se ocupă de depistarea surselor de finanțare electorală, definește banii negri astfel:

„Cheltuieli cu scopul de a influența atingerea unor scopuri politice, fără a divulga sursa banilor.”

South China Morning Post a afirmat că echipa de campanie a lui Biden a făcut anterior „un apel pentru interzicerea unor tipuri de ONG-uri să cheltuiască bani pentru influențarea alegerilor”.

Echipa Biden a cerut și ca „orice organizație care cheltuiește mai mult de 10.000 de dolari pentru a influența alegerile să se înregistreze la Comisia Electorală Federală și să-și dezvăluie sursele”.

Record de „bani negri” pentru Biden: scopul pare să fi fost promovarea politicilor progresiste.

Amy Kurtz, director executiv al ONG-ului de stânga Sixteen Forty Fund, a declarat:

„Am militat pentru reformarea actualului sistem de finanțare electorală. Însă am rămas fideli și respectării legilor actuale pentru a-i promova pe progresiști.”


Accesează: