Bărbatul este un recidivist periculos și are în cazier fapte cu violență, comise pe teritoriul Italiei și al României. Potrivit polițiștilor de la Inspectoratul de Poliție Botoșani, cel în cauză a fost eliberat mai repede din închisoare, iar acum a sechestrat o femeie pe care, mai apoi, a violat-o cu bestialitate.

Din primele informații se pare că bărbatul a intrat în vorbă cu femeia respectivă, la marginea localității în care aceasta locuia. Certe este că după câteva zile, femeia a reușit să se târască până în sat, legată la mâini și la picioare, unde a cerut ajutorul sătenilor. Femeia le-a povestit polițiștilor că a fost abordată de recidivid care a întrebat-o cum poate ajunge în altă localite, după care a fost lovită și trasă într-un lan de porumb, unde a fost lovită, legată și violată mai multe zile la rând.

Victima a fost internată de urgență la un spital din Botoșani, după ce a suferit răni grave, ca urmare a faptului că s-a târât mai mulți kilometri printr-un lan de porumb, fără hrană și fără apă.

Ancheta a stabilit că autorul acestei fapte este un recidivist de 49 de ani, care a fost dat în urmărire națională și internațională. După ce a comis violul, bărbatul a plecat spre Botoșani, unde sunt indicii că a schimbat o sumă mare de bani, după care s-a urcat la bordul unui autobuz din autogara din oraș.

Un alt recidivist periculos s-a sinucis în arestul Poliției Mehedinți. Este vorba despre criminalul Ion Turnagiu, care a fost încarcerat în 1995, la închisoare pe viață, după ce a ucis cinci persoane.

În 2020, Turnagiu a fost eliberat dar a comis o altă fapt deosebit de gravă. El i-a dat foc unei fete de 17 ani, după ce aceasta a depus o plângere penală pentru viol, împotriva lui. În semn de răzbunare, Turnagiu a mers noaptea peste respectiva tânără și a stropit-o cu benzină după care i-a dat foc.