Cazul George Floyd și protestele declanșate de el au reprezentat catalizatorul pentru aplicarea planului Antifa, în an electoral, potrivit unui oficial american din cadrul forțelor de ordine și al mai multor experți privați din domeniul securității cu care au discutat ziariștii de la Washington Times.

„Acțiunile Antifa reprezintă o ruptură dură cu lunga tradiție a unui proces politic pașnic în Statele Unite”, a declarat Rich Higgins, fost membru în Consiliul Național de Securitate. „Ideologia lor marxistă încearcă nu doar să influențeze alegerile pe termen scurt, ci și să compromită alegerile ca factor determinant al legitimității politice.”

Un program de tulburări civile generalizate este o caracteristică a grupărilor teroriste interne, indiferent de circumstanțele care le pun în mișcare, arată ziarul american.

„Alegerea președintelui Trump și revitalizarea Americii reprezintă o amenințare la adresa țelurilor nihiliste ale Antifa”, a declarat și Joe Myers, fost oficial al Defense Intelligence Agency (serviciul de informații al Pentagonului), expert în operațiuni de contracarare a insugențelor. „Ei ațâță aceste violențe pentru a provoca distrugeri și disperare, care să ducă la înfrângerea lui Trump în 2020.”

Antifa a fost descrisă în mod greșit drept o mișcare „antifascistă”, dar manifestațiile sale cu oameni îmbrăcați în negru și mascați sunt concepute anume pentru a semăna teroare, dezbinare și haos în politica americană.

Președintele Trump a acuzat Antifa pentru haosul care a cuprins America: „În ultimele zile, țara noastră a fost căzut în mâinile unor anarhiști profesioniști, bande violente, incendiatori, jefuitori, criminali, rebeli, antifa și alții”, a spus el în discursul despre violențe rostit luni.

Consiliul pentru Securitate Națională de la Casa Albă analizează informațiile pe care le-a primit de la agențiile specializate, cerând în același timp rapoarte despre activitatea FBI.

„Președintele și Procurorul General vor să afle de la directorul (FBI) Wray ce a făcut FBI pentru a depista, dezmembra, supraveghea și aduce în fața justiției Antifa”, a declarat consilierul prezidențial pentru securitate națională, Robert O’Brien, pentru Washington Times.

„Iar dacă acest lucru nu s-a întâmplat, dorim să știm care este planul de acum înainte.”

Donald Trump a anunțat că Antifa va fi desemnată organizație teroristă internă, lucru cerut insistent de numeroși oficiali ai administrației sale.

Aceasta ar da mai multă libertate de mișcare autorităților pentru acțiuni de supraveghere și investigare, inclusiv accesul la sursele de finanțare ale Antifa, despre care există suficiente informații că ar avea legătură cu cercurile politice Democrate.