Evenimentul Zilei > Politica > REANGAJAREA celor PENSIONAȚI de la STAT ar putea fi INTERZISĂ: Legea „anti-Ciocoiu”
REANGAJAREA celor PENSIONAȚI de la STAT ar putea fi INTERZISĂ: Legea „anti-Ciocoiu”

REANGAJAREA celor PENSIONAȚI de la STAT ar putea fi INTERZISĂ: Legea „anti-Ciocoiu”

USR a lansat o propunere de proiect de lege pentru a interzice reangajarea la stat a persoanelor pensionate anticipat cu pensie de serviciu.

Anunțul a fost făcut într-un comunicat de presă transmis de AGERPRES, în care se menționează că doar persoanelor pensionate pentru limită de vârstă ar trebui să li se permită să lucreze atât la stat, cât şi la privat. De asemenea, USR susţine eliminarea excepţiilor de la principiul contributivităţii din sistemul public de pensii şi limitarea acestora doar la cazuri excepţionale şi în virtutea unor merite deosebite.


"În ultimele zile, mass-media a prezentat mai multe cazuri în care persoane care s-au pensionat anticipat din sistemul de ordine publică, apărare şi siguranţă naţională au fost reangajate în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, beneficiind de cumulul pensiei cu salariul. Unul dintre cele cunoscute cazuri este cel al secretarului de stat Cornel Gabriel Ciocoiu (45 de ani) din Ministerul de Interne. În urmă cu o lună, acesta a trecut în rezervă cu grad de general şi o pensie lunară de peste 13.000 lei. A doua zi, după ce în Monitorul Oficial a apărut decretul de trecere în rezervă, Ciocoiu a fost reangajat, prin decret semnat de premierul Mihai Tudose, fix pe poziţia avută înainte de pensionare. Partidul Uniunea Salvaţi România consideră un astfel de caz revoltător şi propune Parlamentului spre adoptare 'Legea anti-Ciocoiu', un proiect de lege care să interzică reangajarea la stat a persoanelor pensionate anticipat cu pensie de serviciu din sistemul de ordine publică, apărare şi siguranţă naţională", se arată în comunicatul de presă.

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: