Evenimentul Zilei > Actualitate > Reacții negative după prima probă din concursul directorilor: ,,Am luat, dar ne-am simțit umiliți”
Reacții negative după prima probă din concursul directorilor: ,,Am luat, dar ne-am simțit umiliți”

Reacții negative după prima probă din concursul directorilor: ,,Am luat, dar ne-am simțit umiliți”

Prima probă din cadrul concursului pentru directorii de școli s-a terminat. Ieri, dascălii au avut de înfruntat itemii cognitivi.

Scopul acestei probe este dovedirea capacităților manageriale. Profesorii s-au putut pregăti pentru acest examen aproximativ trei săptămâni.

Majoritatea candidaților au reușit să obțină calificativul admis. Aceștia au transmis că proba nu a fost foarte grea, iar întrebările teoretice au fost într-un număr mai mic decât cel pe care l-au așteptat. Au fost mai mulți itemi figurali, care puteau fi rezolvați chiar și fără citirea bibliografiei recomandate. Dincolo de subiecte, la proba scrisă profesorii s-au simțit umiliți. ,, O zi ciudată. Oameni târâți pe holuri ca să semneze o foaie cu o notă care oricum nu putea fi contestată. Oameni în toată firea comparați cu elevii lor de 14- 18 ani. Oameni bucuroși pentru o notă care nu înseamnă nimic.M-a făcut mai profesionist? M-a cizelat? M-a educat? M-a impus pe post? M-a ajutat?Nu. M-am simțit penibil și umilit”, transmite profesorul George Ariton. Aceasta este doar una dintr-un lung șir de mesaje cu un conținut similar.