Cunoscutul cântăreț și juratul de la ”Vocea României” a scris pe facebook că și-a retras like-ul de pe pagina șefului statului (la fel ca alți 3.000 de români) și că trebuie să fii ”prost sau angajat la Antena 3” ca să nu recunoști că ANAF a procedat legal.

”Președintele Iohannis consideră că atunci când trebuie recuperați (de mai bine de un an) banii statului, acțiunea ANAF (recuperatorul) este pripită. Când ANAF – care nu a fost în stare să recupereze zecile de milioane de euro devalizați în diversele dosare de corupție – face un pas în acastă direcție, Președintele României afirmă că libertatea de exprimare riscă să fie "suprimată" de o "banală chestiune adiministrativă"”, declară Tudor Chirilă

” Trebuie să fii prost sau angajat Antena 3 încât să nu recunoști/realizezi că ANAF a procedat absolut legal în chestiunea recuperării, la fel cum trebuie să fii din nou prost încât să nu observi că libertatea de exprimare nu are nicio legătură cu recuperarea unui prejudiciu și nici licența de emisie cu sediul”, mai spune liderul formației VAMA.

Totodată, el adaugă că se așteaptă, după acest comentariu, să fie atacat de ”păpușile de la televizor”.

Chirilă consideră că Iohannis se bagă într-un litigiu al unei televiziuni private. Astfel, el periclitează și infuluentează acțiunle ANAF-uli. Din punctul de vedere al cântărețului, lucrul acesta este cam grav, deoarece oamenii care l-au votat pe Klaus Iohannis au sperat că el va veghea la buna funcționare a instituțiilor statului.

”Nu, domnule Iohannis, Barack Obama n-o să facă niciodată o declarație de susținere a CNN în ipoteza în care Ted Turner ar înfunda pușcăria condamnat pentru corupție. Oare dacă nu mi-aș plăti TVA-ul către ANAF timp de vreo cinci ani și m-aș afla în fața unei executări (consecință a unei sentințe judecătorești definitive) aș beneficia de susținerea dumneavoastră pentru această "banală chestiune administrativă"?”, a mai afirmat Tudor Chirilă. El adaugă că Iohannis a făcut exact ce i-a reporșat fostului șef al statului, Traian Băsescu, adică s-a mestecat în bunul mers  al funcționării instituțiilor statului, singura diferență fiind tabăra.

”Domnule Iohannis, în țara noastră există păpuși și Păpușari. Mai există și gloata care iubește circul cu păpuși, dar nu prea e conștientă de Păpușar. Pentru că una din legile teatrului este că scena trebuie astfel construită încât gloata să nu poată vedea ce se întâmplă în culise. Președintele României are obligația de a nu fi nici păpușă, nici Păpușar. Oricât de bombastic ar suna, el are obligația de a fi om. Ca să-i poată apăra pe oameni”, conchide Tudor Chirilă.

Luni, 15 februarie, ANAF a descins în sediul grupului de presă Intact și a somat trustul să părăsească terenurile, pierdute de Dan Voiculescu (patronul trustului) în urma unei decizii definitive din 2014, în termen de 5 zile.