Evenimentul Zilei > Politica > REACȚIA lui Iohannis la acuzația lui Udrea potrivit căreia împreună cu KOVESI face DOSARE la comandă
REACȚIA lui Iohannis la acuzația lui Udrea potrivit căreia împreună cu KOVESI face DOSARE la comandă

REACȚIA lui Iohannis la acuzația lui Udrea potrivit căreia împreună cu KOVESI face DOSARE la comandă

Președintele Klaus Iohannis a catalogat ca o aberație acuzația Elenei Udrea potrivit căreia șeful statului face dosare la comandă împotriva politicienilor împreună cu șefa DNA, Laura Codruța Kovesi.

"Mă abțin de la comentarii. Este o aberație", a afirmat scurt Klaus Iohannis

Deputatul Elena Udrea a ajuns, vineri dimineaţă, la sediul DNA, pentru a fi audiată în dosarul în care deputaţii au încuviinţat urmărirea penală pentru acuzaţia de instigare la luare de mită privind finanţarea campaniei electorale prezidenţiale din 2009.

La ieșirea din sediul DNA ea a declarat că Iohannis complotează cu Kovesi și scoate dosare la comandă împotriva unor politicieni pe care șeful statului nu vrea să-i vadă în viitorul Legislativ.

"Avem un agent electoral foarte eficient, care se implică în campania electorală făcând dosare partidelor care nu ar trebui să între în Parlament sau candidaţilor care nu ar trebui să între în Parlament conform dorinţei sistemului, doamnei Kovesi, domnului Iohannis. Deci avem partide care nu trebuie să între în Parlament, au fost nominalizate: PMP, ALDE, PRU şi, desigur, candidaţi care nu ar trebui să între în parlament, Elena Udrea. Acesta este un dosar de campanie electorală, se referă la campania electorală din 2009 şi are că ţintă campania electorală din 2016", a spus Udrea. 

Fostul ministru al Turismului a precizat că se aşteaptă ca şi alţi lideri politici să fie anchetaţi pentru maniera în care au fost sponsorizate campaniile electorale.

"Dacă vorbim de lideri politici care sunt din această categorie a celor care ar încurcă planurile sistemului, da, mă aştept să fie acuzaţi de orice, inclusiv că au trecut pe roşu, doar să aibă dosar în campanie. Dacă vorbim de lideri politici ai partidelor favorizate astăzi, PNL, USR, cei care sunt în planul acesta de preluare a puterii după 11 decembrie, atunci nu mă aştept să li se întâmple absolut nimic, să nu fie deranjaţi nici măcar cu o adiere. (…) Asta este ţinta, să afecteze imaginea lui Traian Băsescu pentru că aici este şi Ioana Băsescu şi este vorba despre finanţarea campaniei din 2009, chiar dacă în ceea ce priveşte ultimele acuzaţii este vorba despre finanţarea referendumului pentru 300 de parlamentari, nu a campaniei fostului preşedinte. (…) Cel puţin în ceea ce priveşte acuzaţiile care mi se aduc, sunt cheltuieli făcute pentru publicitarea, promovarea referendumului de reducere a Parlamentului", a subliniat Elena Udrea.