Evenimentul Zilei > International > Reacție de ultimă oră a lui Vladimir Putin! Ce spune despre atentatele din Transnistria
Reacție de ultimă oră a lui Vladimir Putin! Ce spune despre atentatele din Transnistria

Reacție de ultimă oră a lui Vladimir Putin! Ce spune despre atentatele din Transnistria

Cele mai recente știri din Transnistria provoacă îngrijorare, iar Kremlinul monitorizează îndeaproape situația acolo, a declarat marți Dmitri Peskov, reporterilor. Cu privire la o eventuală discuție între Maia Sandu şi Vladimir Putin, purtătorul de cuvânt al președintelui rus a spus că nu se pune problema.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Vladimir Putin, a declarat că situația din Transnistria ”provoacă îngrijorare” la Kremlin.

Ca răspuns la o întrebare clarificatoare, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a menționat că președintele rus Vladimir Putin nu are încă programat să-l contacteze pe omologul său din Republica Moldova, Maia Sandu, pe fondul escaladării situației din Transnistria.

Nu, până acum nu sunt planificate contacte, nu există astfel de planuri. Singurul lucru pe care îl pot spune este că urmărim cu mare atenție cum evoluează situația. Desigur, veștile care vin de acolo provoacă îngrijorare, a spus Peskov.

Cine se ascunde în spatele atacurilor din Transnistria?

Purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov nu a răspuns la o întrebare despre cine ar putea fi în spatele a ceea ce se întâmplă în Transnistria, explicând că nu are nimic de adăugat pe această temă.

Marți dimineață, două antene radio au fost aruncate în aer în satul Mayak, din raionul Grigoriopol din Transnistria. Cu o zi înainte, clădirea Ministerului Securității Statului transnistrean a fost bombardată cu lansatoare de grenade de mână. Se pare că nu au fost victime în niciunul dintre cazuri, spun sursele locale.

În martie, agențiile guvernamentale transnistrene au primit mai multe rapoarte anonime despre bombe puse în școli, unități medicale, centre comerciale și alte facilități, informează tass.com.

Ministerul „Apărării” al Transnistriei a declarat „Cod Roşu”

Aşa-zisul minister al Apărării spune că au declarat codul roşu pentru a pregăti regiunea în cazul unor acțiuni ostile ulterioare.  Această decizie vine după afirmațiile presei de stat ruse că o bază aeriană militară și o emițător radio au fost ambele „atacate” în regiune în această dimineață.

Kremlinul, prin vocea șefului separatiștilor din Donețk, Denis Pușilin, amenință Ucraina „ținând cont de ceea ce se întâmplă în Transnistria”. De asemenea, la intrarea în regiune vor fi amenajate puncte de control pentru a-i verifica pe cei care intră.

Au fost înregistrate trei atacuri teroriste asupra obiectelor de infrastructură și instituțiile de stat ale republicii: clădirea Serviciului de securitate (MGB) din Tiraspol, unitatea militară din satul Parcani și turnurile de comunicații din apropierea localității Maiak, se arată în comunicatul ministerului Apărării.

Ieri în regiunea transnistreană au avut loc mai multe explozii. Persoane neidentificate au atacat cu un aruncător de grenade sediul așa-numitei structuri de securitate din regiunea transnistreană. Nu au fost înregistrate victime sau persoane rănite.

Maia Sandu a convocat ședința Consiliului Suprem de Securitate

În această dimineață „Minister de Interne” de la Tiraspol a anunțat că în raionul Grigoriopol s-au produs două explozii: prima la 6:40, cea de-a doua la 7:05. Deflagrațiile au avut loc pe teritoriul centrului teleradio „Maiak”. Nu au fost înregistrate victime.

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a convocat pentru astăzi ședința Consiliului Suprem de Securitate în legătură cu incidentele din regiunea transnistreană. Consiliul Suprem de Securitate se va întruni începând cu ora 13.00, la Președinție. După şedință, la ora 15.00, Președinta Maia Sandu va susține un briefing de presă.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: