„Dacă tot spune că e foarte interesat de bugetele structurilor de siguranţă naţională, de ce nu a convocat CSAT azi, sau luni, sau marţi şi nu pe 4 septembrie. Înţeleg să fii în concediu, dar cred că problemele ţării sunt primele care contează. Pe rectificarea bugetară nu sunt argumente legale nici de altă natură pentru care să nu fii convocat CSAT cât mai repede, să avem o discuţie deschisă despre fiecare chestiune pe care dânsul nu o înţelege sau nu vrea să o înţeleagă. Aduceam argumente foarte clare şi încheiam această discuţie”,a afirmat Eugen Teodorovici.

El a arătat că în mandatul de ministru al Finanţelor din 2015 a efectuat două rectificări bugetare şi nu a avut avizul CSAT. "În 2015 am făcut modificări de bugete şi la aceste structuri de siguranţă naţională. În plus sau în minus. Nu a fost nevoie de astfel de discuţii în CSAT (…)", a subliniat ministrul Finanţelor. 

„E normal să faci o reaşezare pe fiecare ordonator de credite pentru ca lucrurile să meargă corect până la final de an. Că sunt pensii, salarii, cheltuieli pentru investiţii sau cheltuieli legate de calamităţi naturale precum inundaţiile şi pesta porcină africană. Sunt evenimente care nu au fost anticipate la începutul anului", a mai spus sursa citată. 

Mai mult, ministrul Finanţelor a reafirmat că speră să fie ultima dată când se cere avizul CSAT pe rectificarea bugetară şi a arătat că poate ar trebui modificată Legea care se referă la funcţionarea CSAT, astfel încât să existe o prevedere care să spună foarte clar că CSAT verifică dacă ceea ce are ca şi cheltuială prevăzută asigură respectarea angajamentelor asumate de România. 

Pe de altă parte, Eugen Teodorovici l-a somat pe preşedintele Iohannis să înceteze cu aprecierile la adresa Guvernului. "Îl somez în mod public pe preşedinte să înceteze cu aceste aprecieri total nejustificate la adresa Guvernului", a subliniat şeful de la Finanţe. 

Preşedintele Klaus Iohannis a susţinut vineri că Guvernul minte, el punctând că Executivul putea să facă rectificare bugetară în orice domeniu fără niciun aviz de la CSAT, cu excepţia zonei de securitate naţională, scrie Antena3.