Evenimentul Zilei > Politica > REACȚIA președintelui Klaus Iohannis după ce a fost adoptată MOȚIUNEA SIMPLĂ împotriva Ralucăi Prună
REACȚIA președintelui Klaus Iohannis după ce a fost adoptată MOȚIUNEA SIMPLĂ împotriva Ralucăi Prună

REACȚIA președintelui Klaus Iohannis după ce a fost adoptată MOȚIUNEA SIMPLĂ împotriva Ralucăi Prună

Preşedintele Klaus Iohannis consideră că premierul Dacian Cioloş ar trebui să facă "o analiză", împreună cu ministrul Raluca Prună, după ce, astăzi, Camera Deputaţilor a adoptat moţiunea simplă pe Justiţie.

"După legislaţia în vigoare, o moţiune nu atrage în mod automat eliminarea ministrului respectiv, dar, sigur, este un vot care va trebui să fie analizat în Guvern. În special, premierul trebuie să facă această analiză şi, împreună cu ministrul vizat, cu siguranţă vor lua o decizie", a spus Iohannis, citat de Agerpres, întrebat despre votul din Camera Deputaţilor privind moţiunea simplă pe Justiţie. 

Moţiunea simplă pe Justiţie depusă de PSD la Camera Deputaţilor şi intitulată "Şi minciuna poate să ucidă" a fost adoptată marţi de plen cu 155 voturi "pentru". 

Cei 80 de semnatari ai moţiunii au solicitat demisia ministrului Justiţiei, Raluca Prună, după ce aceasta a afirmat în plenul CSM din data de 6 octombrie "că a minţit la CEDO" despre situaţia fondurilor alocate pentru penitenciare.