Evenimentul Zilei > International > REACȚIA NATO cu privire la armele NUCLEARE
REACȚIA NATO cu privire la armele NUCLEARE

REACȚIA NATO cu privire la armele NUCLEARE

Alianţa Nord-Atlantică ar pregăti reevaluarea strategiei sale referitoare la armele nucleare, în contextul acțiunilor Rusiei din Ucraina și a deciziei administrației de la Kremlin de a-și consolida capacităţile nucleare, titrează jurnaliștii de la The Guardian, citând surse din cadrul NATO.

Astfel, subiectul strategiei nucleare a NATO este abordat cu ocazia reuniunii miniştrilor Apărării, de la Bruxelles, iar  Statele Unite vor introduce subiectul pe agenda grupului ministerial NATO pentru strategii nucleare.

Potrivit sursei citate, printre modalităţile luate în considerare figurează o mai mare implicare a armelor atomice în exerciţiile militare NATO. De asemenea, vor fi analizate moduri de interpretare a avertismentelor cu caracter nuclear făcute de Rusia.

"Există preocupări reale privind modul în care Rusia foloseşte referiri la arme nucleare în disputele publice", a declarat un diplomat NATO, în contextul anunţul ui preşedintelui rus, Vladimir Putin, privind achiziţionarea a 40 de rachete nucleare suplimentare, referitor la retorica Rusiei despre armamentul nuclear şi la măsura în care acest tip de armament este folosit în exerciţiile militare.