Evenimentul Zilei > Politica > Reacția jurnalistului Cătălin Tolontan la SENTINȚA Elenei Udrea din Dosarul „Gala Bute”
Reacția jurnalistului Cătălin Tolontan la SENTINȚA Elenei Udrea din Dosarul „Gala Bute”

Reacția jurnalistului Cătălin Tolontan la SENTINȚA Elenei Udrea din Dosarul „Gala Bute”

Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au dat sentința în Dosarul „Gala Bute”, în care a fost judecată fostul ministru Elena Udrea. Ea a primit două condamnări la câte 5 și respectiv 6 ani de închisoare cu executare.

Jurnalistul Cătălin Tolontan a comentat decizia magistraților printr-o postare amplă pe blogul său. "După 6 ani de articole, de zbucium și de răfuieli, ”postacii nu sunt suficient de harnici, au doar 91 de comentarii pe zi!”, reclamă într-un email aflat la dosar șeful acestora către Elena Udrea, credem că e bine să tăcem azi. 

Justiția a vorbit și victimelor li s-a făcut dreptate. Deși inaudibil, glasul celor înșelați e cel care vibrează acum. Victimele sunt cetățenii României, fie că sunt plătitori de taxe sau copiii și vârstnicii deposedați de banii cuveniți lor  din cauza unui sistem care vămuia cu 10% contractele Ministerului Dezvoltării Teritoriale și Turismului. 

Iar banii se făceau șpagă. Pentru cine? De mită au profitat, spune sentința de azi, ministrul Elena Udrea, apropiații săi, PD-L și postacii plătiți să vă bată la cap vreme de 6 ani cum că, ”în cazul Gala Bute, nu există nicio probă”!", scrie Cătălin Tolontan, pe blog.