Primarul Decebal Făgădău și ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Daniel Suciu, vor fi prezenți, marți, la Cazinoul din Constanța la o întâlnire având ca temă reabilitarea acestui edificiu de importanță majoră pentru orașul nostru, a anunțat, în această după amiază, Biroul de presă al primăriei Constanța. Este, de fapt, o întâlnire cerută de premierul Viorica Dăncilă, care, astăzi, înaintea ședinței de guvern, a dat vestea că ”după zeci de ani de aşteptare, mâine, unul dintre simbolurile României, Cazinoul din Constanţa, are garanţia că va fi refăcut”.

 

Viorica Dăncilă a precizat că guvernul condus de ea, deși s-a lovit de mai multe contestații, a reușit să pregătească proiectul pentru ca obiectivul să poată fi reabilitat. “În această noapte, la ora 12:00 expiră şi ultimul pas procedural pentru atribuirea contractului de reabilitare” a explicat premierul, făcând astfel referire la faptul că expiră termenul la care mai poate fi depusă, la CNSC, o contestație la reevaluarea ofertelor. De aceea, i-a cerut vicepremierului Daniel Suciu să meargă la Constanța pentru a se asigura ca acest contract va fi semnat.

 

Decizia prin care CNSC a respins contestația firmei Eldiclau SRL, care a pierdut a patra licitație pentru restaurarea Cazinoului, a fost luată de CNSC  exact în ziua moțiunii de cenzură când, în parlament,  guvernul Viorica Dăncilă a picat. CNSC a dispus reevaluarea ofertelor. Numai că în această seară, a apărut surpriza. Compania Eldiclau  a depus o altă contestație, fiind nemulțumită de faptul că firma câștigătoare, Aedificia Carpați, ar fi depus la CNSC în doar trei zile, mai repede decât trebuia, clarificări cu privire la prețul ofertat. “Este coșmarul mandatului meu”,  a declarat, pentru EVZ, ministrul Dezvoltării, Daniel Suciu.

 

Vicepremierul spune că firma  contestatoare a depus acțiune și în instanță, la Curtea de Apel, împotriva licitației, dar aceasta nu ar fi împiedicat derularea contractului. “Legea permite semnarea contractului chiar dacă contestatarul atacă prin instanță. Dar o nouă contestație la CNSC blochează din nou semnarea contractului”, spune vicepremierul Daniel Suciu. El va veni, totuși, la Constanța pentru a prezenta cronologia calvarului prin care trece Cazinoul. “Nu mai vreau să îmi pun căluș la gură, este o imensă nesimțire, voi vorbi despre șantajiștii ordinari care își doresc doar să blocheze licitațiile”, a încheiat ministrul Daniel Suciu.

 

Durata estimativă pentru realizarea proiectului era de 30 de luni (3 luni etapa de proiectare și 27 de luni cea de execuție). Valoarea total a investiţiei este de 111.500.000 de lei, banii fiind asigurați de Ministerul Dezvoltării. (Foto-proiect reabilitare Cazino)