Evenimentul Zilei > Politica > Răzvan Cuc, avertisment dur către companiile străine. Ce a declarat ministrul Transporturilor
Răzvan Cuc, avertisment dur către companiile străine. Ce a declarat ministrul Transporturilor

Răzvan Cuc, avertisment dur către companiile străine. Ce a declarat ministrul Transporturilor

Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, a transmis miercuri, un semnal de alarmă către companiile străine. Potrivit lui Cuc spre deosebire de constructorii din străinătate care depun „claim-uri” pentru „banii nemunciți”, firmele particulare din domeniu nu fac același lucru în România, încălcând temenii contractuali. Dacă acest lucru se va repeta, potrivit declarațiilor șefului Transporturilor, companiile străine pot fi excluse de la licitații pentru o perioadă de doi ani.

Ministrul Cuc consideră că viitoarele colaborări ar trebui să fie făcute mult mai frecvent cu constructorii români, deoarece pot fi monitorizați mult mai riguros.

„Le-am spus constructorilor: 'Domnilor, nu vă mai jucați! Cât timp munciți în România mergeți după regulile de aici. Doi, nu va bateți joc de subcontractori (…) Din punctul meu de vedere, mult mai bine am lucra cu firmele româneșți, le putem monitoriza mai bine (…) claim-ul, acei bani nemunciți, suplimentar față de ce este în contract, constructorii români nu fac aceste solicitări (…) supărările pe care le am au la bază neseriozitate. Ai venit în România, ai semnat un contract și ți-ai asumat, nu e normal să te chem să îți spun eu că trebuie să ai pe șantier 100 de basculante”, a declarat ministrul Transporturilor la Antena 3.