În cadrul unei conferințe de presă, șeful de la „Casa Fotbalului” mai anunțat că naționala României va avea un nou selecționer până la finalul turneul final din Franța, dar și că staff-ul administrativ nu are ce să-și reproșeze după această competiție.

„Jucătorii noştri nu mai au rutina de a juca meci de meci, nu-i mai regăsim în competiţiile europene, nu mai joacă la echipele lor de club. FRF a abordat această campanie de calificare şi acest turneu final într-un mod profesionist. Nu cred că cineva poate să invoce faptul ca staff-ul administrativ nu a pus la dispoziţia jucătorilor şi staff-ului tehnic tot ce aveau nevoie.

Toţi şi-au dorit victoria în meciul cu Albania, dar din păcate nu s-a putut mai mult. După opt ani de absenţă am revenit la un turneu final, dar nu am reuşit să oferim bucurie. Obiectivul a fost să participăm la turneul final. Nu vreau să mai spun nimic despre ce am găsit aici la FRF. Aceasta este realitatea, o realitate cruntă pe care orice jucător o poate confirma. Mai mult decât această calificare nu s-a putut. Nu poţi să acoperi in cateva luni acest deşert care durează de 20 de ani.

Fără parteneri, şi mă refer aici şi la politicieni, nu putem să fim fericiţi şi să ieşim în stradă pentru performanţe. Există o prăpastie, o falie, între echipele naţionale din Vest şi cele din Est. Nu aş vrea să comentez arbitrajul de la EURO, aş putea spune că am avut ghinion în unele momente.

Am ajuns la un set de soluţii pe care le aveam în vedere şi care nu mai pot fi amânate. Până la finalul Campionatului European vom anunţa noul selecţioner. Vom anunţa şi alte schimbări. Vreau să-i mulţumesc domnului Iordănescu pentru că ne-a dus la acest Campionat European, pentru că şi-a luat răspunderea după plecarea domnului Piţurcă. Nereuşita de la Campionatul European nu ne-a luat prin suprindere”, a declarat Răzvan Burleanu în cadrul unei conferinţe de presă.