Razie la magazinele de vise din Constanţa

Razie la magazinele de vise din Constanţa

Zeci de reprezentanţi ai autorităţilor de control şi poliţişti de la Antidrog au descins noaptea trecută în magazinele de vise din Constanţa în cadrul unei razii coordonate de prefectul Claudiu Palaz.

Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea şi comisari ai Gărzii Financiare au aplicat amenzi de zeci de mii de lei pentru neregulile depistate in unităţi. Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate şi Antidrog (BCCOA) Constanţa au ridicat mai multe substanţe interzise şi, potrivit şefului BCCOA Constanţa, comisarul Aurelian Pavel, "patronii se pot alege cu dosare penale privind traficul şi consumul ilicit de droguri". Dar pentru că municipiul Constanţa este oraşul în care primarul Radu Mazăre nu are "cadru legal pentru interzicerea magazinelor de vise, e treaba lui Boc", tinerii fac noapte de noapte pelerinaj pentru obţinerea substanţelor nocive. Fenomenul ia amploare la sfârşit de săptămână, când tinerii işi fac plinul înainte de a ajunge în cluburi. Nici măcar în timpul controalelor din noaptea trecută nu au ezitat să intre la cumpărături. "Atâta timp cât sunt deschise magazinele astea, se vor întâmpla o groază de lucruri, sunt substanţe sintetice care acţionează asupra sistemului nervos central, afectează grav sănătatea. Trebuie întocmită o legislaţie împotriva magazinelor de etnobotanice", ne-a declarat şeful DSP Constanţa, Constantin Dina, în timp ce pe lângă el intrau în unitate râzând nişte tineri.

"Este un hobby, o pasiune"

Patronii nu s-au lăsat impresionaţi de armata de inspectori, chiar s-au amuzat pe seama lor conştienţi că legea e de partea lor. "Rezultatele sunt ok, amenzile le plătim ca orice comerciant, nu prea mai merge afacerea, aducem bani de acasă dar e un hobby, e o pasiune şi vreau să o continui pentru că atâta timp cât nu se dă o lege care să le interzică eu îmi văd de treabă", a comentat sigur pe el Gheorghe Tararache, administratorul unui magazin din centrul Constanţei. Prefectul de Constanţa Claudiu Palaz este însă decis să repete controalele până când se va găsi o soluţie pentru închiderea lor. Câteva primării din judeţ, Eforie, Năvodari, Medgidia, au decis deja prin hotărâri de consiliu local închiderea magazinelor care comercializează produse etnobotanice. "Nu se mai poate continua aşa, am pregătit deja un model de proiect de hotărâre de consiliu pe care îl voi distribui tuturor consiliilor din judeţ pentru a aproba interzicerea acestor magazine, inclusiv municipiul Constanţa", a anunţat prefectul Claudiu Palaz. Numai în Constanţa funcţionează peste 30 de asemenea unităţi şi "nu cred că este vreun oficial din judeţul Constanţa care i-ar recomanda copilului la micul dejun să consume astfel de substanţe".

Ne puteți urmări și pe Google News