Evenimentul Zilei > Actualitate > RAZIE DE AMPLOARE la Constanța
RAZIE DE AMPLOARE la Constanța

RAZIE DE AMPLOARE la Constanța

Aproape 200 de polițiști ajutați de jandarmi și polițiști locali au participat la o uriașă razie pe raza municipiului Constanța, pe ordine publică, circulație și control, verificând zeci de locații, legitimând perste 800 de persoane, confiscând marfuri de contrabandă. În timpul raziei a fost oprit și un șofer care circula cu peste 70 km/oră dar s-a dovedit că tânărul gonea să ajungă la tatăl lui care decedase pe stradă după ce i se făcuse rău.

În timpul raziei, polițiștii au fost informați că un bărbat a decedat pe bulevardul Mamaia din cauza unui stop cardio respirator. Fiul bărbatului decedat a fost oprit în trafic de alți polițiști pentru că circula cu 73 km/oră, vorbind la telefon. Tânărul le-a explicat oamenilor legii că încerca să ajungă la tatăl său. Polițiștii l-au lăsat să plece după ce au vorbit cu colegii lor, șoferul urmând să primească, cel mai probabil, doar un avertisment.  

La razia începută de dimineață, și care s-a extins până după amiază, au participat polițiștii din cadrul Poliției municipiului Constanța, cu sprijinul Serviciului Rutier, Serviciului Ordine Publică, Serviciului Criminalistic, și al Serviciului de Investigare a Criminalității Economice.  

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Constanța, Cristina Vasile, polițiștii au acționat în 33 de localuri publice, 11 piețe agroalimentare, 9 parcuri, 3 locuri de cazare în comun și alte 21 de locații, ocazie cu care au fost  legitimate 834 de persoane, 32 dintre acestea fiind conduse la sediile de poliție, în vederea stabilirii identității și luarea măsurilor legale care se impun.

Pe parcursul activității, polițiștii au aplicat 270 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 103.755 de lei, pentru încălcarea legii privind tulburarea ordinii și liniștii publice, 17 la legea privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite. Totodată, au fost confiscate bunuri, în valoare de 2030 de lei, respectiv 600 de kg de legume și  44 de pachete de țigări.                                                                                                                                                           

În ceea ce privește activitatea rutieră, au fost oprite și verificate 626 de autoturisme, fiind aplicate 198 de sancțiuni contravenționale. Totodată, au fost reținute în vederea suspendării 5 permise de conducere și au fost ridicate 16 certificate de înmatriculare, pentru diferite abateri la normele rutiere, fiind constatate în flagrant un număr de trei infracțiuni.

Au fost efectuate un număr de 7 percheziții domiciliare la locuințele unor persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni de tâlhărie, furt din locuințe, din auto și din buzunare, ocazie cu care au probat activitatea infracțională a cinci persoane. Astfel, persoanele în cauză, în intervalul 2017-2018, prin constituirea unui grup infracțional organizat, au comis un număr de 5 tâlhării pe raza municipiului Constanța, precum și furturi din societăți comerciale.

 În urma probatoriului administrat, persoanele au fost reținute pe bază de ordonanță pentru o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentate instanței de judecată cu propuneri corespunzătoare. La acțiune au fost angrenați și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale.